Spitskool uit de oven
Spitskool uit de oven is misschien wel onze favoriete manier om deze groente te bereiden. Terwijl de oven zijn werk doet, verspreid de keuken zich met heerlijke geuren. De spitskool wordt door het roosteren in de oven knapperig aan de buitenkant, maar zacht van binnen. De nootachtige smaak van deze kool komt door deze bereidingswijze nog meer omhoog. Toch verschijnt er ook een zoete twist door het karameliseren van de suikers, die perfect past bij de zoute feta en hartige tomatensaus. Een spitskool roosteren in de oven is niet alleen makkelijk, maar dus ook super lekker!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de geroosterde spitskool
Hoe maak je dit gerecht?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Stap 2
Doe ondertussen de witte bonen in tomatensaus in een ruime ovenschaal en strooi de dille en knoflook erover. Hussel alles door elkaar.
Stap 3
Leg de spitskool tussen de bonen in tomatensaus en verbrokkel de feta over de spitskool, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de spitskool 20 minuten goudbruin.
Stap 4
Verdeel de geroosterde spitskool over twee borden en serveer met basmatirijst erbij.
Stap 5
Tip: Heb je nog spitskool over? Maak een heerlijke koolsalade door de spitskool in fijne plakjes te snijden en aan te maken met olie, zout, peper en azijn.
Ga jij dit gerecht voor een geroosterde spitskool met feta en witte bonen in tomatensaus maken?
Of heb je een ander favoriet recept met spitskool? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd.
Wij hebben onlangs ook de maaltijdbox Green Chef mogen testen. Lees hier wat wij ervan vonden en vind een kortingscode om het zelf eens te proberen!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.