Portobello’s zijn prachtige paddenstoelen waar ik altijd gelukkig van wordt om er iets mee te maken. Ze zijn perfect geschikt om te vullen en dan heb je met weinig moeite een feestje op je bord. Deze variant op een recept van Rens Kroes is hier weer een mooi voorbeeld van, gevuld met boekweitkorrels, doperwten en geitenkaas. Gezond en super lekker!
Wat heb je nodig?
Voor de portobello:
6 portobello’s (1 of 2 per persoon)
150 gram granen naar keuze (boekweit, spelt, quinoa, wat jij lekker vindt!)
100 gram diepvries doperwten
100 gram zongedroogde tomaatjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 blokje bouillon
1 theelepel dille
olijfolie, zout en peper
Voor de garnering:
Handje geraspte harde geitenkaas
Handje basilicum blaadjes
Hoe maak je deze gevulde portobello?
Bereid de granen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, kook deze in water met het bouillonblokje en giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snij de steeltjes voorzichtig uit de portobello zonder een gat erin te maken en leg ze met de bolle kant naar onderen op een bakplaat. Bak ze gedurende 8 minuten in de oven, haal ze daarna eruit en verwijder het vocht uit de paddenstoelen. Snij ondertussen de ui en de knoflook fijn, verhit olijfolie in een koekenpan en fruit tot de ui glazig wordt. Doe vervolgens de bevroren doperwten in de pan en roerbak op middelhoog vuur enkele minuten totdat ze ontdooid zijn. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg de gekookte granen toe aan de pan, samen met de zongedroogde tomaatjes en de dille. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel vervolgens de portobello’s over de borden, vul met het granenmengels en garneer met wat geraspte geitenkaas en een basilicumblaadje. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Rens Kroes, inspirerende powerfood dame!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Wat heb je nodig?
Voor de portobello:
6 portobello’s (1 of 2 per persoon)
150 gram granen naar keuze (boekweit, spelt, quinoa, wat jij lekker vindt!)
100 gram diepvries doperwten
100 gram zongedroogde tomaatjes
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 blokje bouillon
1 theelepel dille
olijfolie, zout en peper
Voor de garnering:
Handje geraspte harde geitenkaas
Handje basilicum blaadjes
Hoe maak je deze gevulde portobello?
Bereid de granen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, kook deze in water met het bouillonblokje en giet af. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snij de steeltjes voorzichtig uit de portobello zonder een gat erin te maken en leg ze met de bolle kant naar onderen op een bakplaat. Bak ze gedurende 8 minuten in de oven, haal ze daarna eruit en verwijder het vocht uit de paddenstoelen. Snij ondertussen de ui en de knoflook fijn, verhit olijfolie in een koekenpan en fruit tot de ui glazig wordt. Doe vervolgens de bevroren doperwten in de pan en roerbak op middelhoog vuur enkele minuten totdat ze ontdooid zijn. Snij de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg de gekookte granen toe aan de pan, samen met de zongedroogde tomaatjes en de dille. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel vervolgens de portobello’s over de borden, vul met het granenmengels en garneer met wat geraspte geitenkaas en een basilicumblaadje. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Rens Kroes, inspirerende powerfood dame!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Waarom moet je de oven aanlaten als je hem niet meer gebruikt? Of mis ik iets?
12:17 19 januari 2024Helemaal gelijk Alette, stom! Eerder zat er meer kaas op de portobello en wilde ik aanraden die nog even te grillen. Is nog steeds een optie, maar hoeft niet :-) Dank voor je oplettendheid!
12:17 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.