Wafels zijn een heerlijke snack - of een extra luxe ontbijt - maar vaak niet al te gezond. Deze wafels zijn op basis van knolselderij en aardappelen en gezoet met banaan en dadels en dus een stuk gezonder dan de gemiddelde suikerwafel. Versier je wafels met pure chocolade en blauwe bessen en smullen maar! Ingrediënten Voor 5 grote wafels 250 gram knolselderij 250 kruimige aardappelen 1 ei 1 banaan 30 gr dadels 50 gr gezeefd zelfrijzend bakmeel 50 gr roomboter of kokosolie Pure chocolade reep Blauwe bessen Bereidingswijze Snijd de groente in kleine stukjes. Kook in weinig water de knolselderij en aardappel in 15 minuten gaar. Giet het water af en stamp het fijn met pureestamper. Roer 1 ei door de puree. Roer ook een geprakte banaan door het mengsel. Mix de dadels fijn en meng door de puree. Voeg bakmeel toe en wat zout en roer tot een gladde massa. Vind je het deeg nog te zacht, dan kun je altijd wat extra meel toevoegen. Verwarm het wafelijzer in de tussentijd op gemiddelde temperatuur. Vet het wafelijzer goed in met wat boter of kokosvet en leg een grote schep deeg op het ijzer. Maak in de tussentijd het wafelijzer niet open, omdat de wafel dan niet goed aan elkaar zal blijven zitten. Wacht even 3-4 minuutjes en kijk dan of je wafel goed is. Hij kan daarna altijd nog langer in het ijzer. Verwarm ondertussen de chocolade tot het gesmolten is. Wanneer de wafel klaar is: serveren met gesmolten chocolade en blauwe bessen.
Heb jij dit recept gemaakt?
Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Op zoek naar een manier om thuis wafels te maken? In dit artikel bespreken we onze favoriete wafelijzers!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.