...

In het seizoen: Gnocchi van pastinaak

door | 7 jan 2018 | aardappel, Aardappel, Groente van de maand, Pasta, pastinaak, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar je kan ook gnocchi van pastinaak maken! Normaal wordt het van aardappel gemaakt, maar pastinaak is een heel leuk alternatief. Helemaal niet zo gek ook als je bedenkt dat vroeger de pastinaak in plaats van aardappel zoveel werd gegeten. Hier vind je het recept!

Wat heb je nodig?
3 middelgrote aardappelen
3 pastinaken
60 gr geraspte parmezaanse kaas
200 gr bloem
50 gr boter
1 tl Bieslook
1 tl Tijm
1 bosui

Hoe maak je de gnocchi van pastinaak?
Kook de aardappelen 20 minuten in hun schil. Na het koken kun je heel makkelijk de schil verwijderen van de aardappelen door een klein sneetje te maken in de schil en de schil er zo af te trekken. Schil vervolgens de pastinaak en snijd ze in stukken. Stoom ze 20 minuten in een stoompan of in een stoomoven zodat ze vol van smaak blijven en er niet te veel vocht in komt. Voeg de aardappelen en pastinaak samen en stamp ze tot een luchtige puree. Voeg ook wat zout en peper toe en de parmezaanse kaas en mix dit verder. Hier kan je gewoon je handen voor gebruiken! Voeg daarna de bloem beetje bij beetje toe aan de puree en kneed het mengsel zodat er een soort ‘deeg’ ontstaat. Maak mooie rollen van het deeg en snijd de rollen in stukjes van 1 á 2 cm breed. Doe water in een pan en laat het rustig warm worden op middelhoog vuur. Het water hoort niet te koken. Voeg een klein beetje zout toe aan het water. Dompel kleine hoeveelheden ‘deegballetjes’ oftewel de gnocchi (!) toe aan het water en houdt het in de gaten. Zodra de gnocchi begint te drijven mag je ze er uit halen en de volgende lading toevoegen. Om extra smaak aan de gnocchi te geven laat je boter en wat kruiden, bijvoorbeeld bieslook en tijm, warm worden en smelten. Zodra je de gnocchi uit het water haalt leg je ze even in de boter en kruiden en bak je ze een minuutje mee. Snijd op het laatst een bosuitje fijn en garneer de gnocchi. Nu mogen ze opgediend worden!

Heb jij deze gnocchi gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gnocchi van pastinaak
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt