Granola-ontbijttaart met tropisch fruit
Anouska Blankman

Granola-ontbijttaart met tropisch fruit

dinsdag 16 juli 2024
Naar recept

Deze granola-ontbijttaart met tropisch fruit is de ideale taart voor in de zomer. Deze taart gaat namelijk die koelkast in, dus hij is lekker koud! De frisse passievrucht zorgt voor nog wat extra verkoeling op een zwoele zomeravond. Zet een lekker muziekje aan, schenk jezelf een kop thee in en duik de hele middag de keuken in met dit heerlijke bakrecept!

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
120 minuten koken

Voor

4

personen

Voor de ontbijttaart

Voor de plant-based flat white

Benodigdheden

Zo maak je granola-ontbijttaart met tropisch fruit

Stap 1

Haal de mango- en passievruchtblokjes uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien.

Stap 2

Begin met het maken van de bodem. Hak de noten fijn, voeg hier de havervlokken en een mespunt zout aan toe. Verhit kokosolie in een koekenpan en roerbak hier de zelfgemaakte granola in, dit duurt ongeveer 5 minuten. Verdeel de granola over de springvorm en zet deze op het aanrecht om af te koelen.

Stap 3

Voor de mango-passievrucht plantaardige variatie op kwark laag, doe ¾ van de mangoblokjes, wanneer deze ontdooid zijn, samen met de helft van de Alpro plantaardige variatie op kwark en de helft van de agavesiroop, in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde saus. Zet het mangomengsel apart. Zet de overgebleven mangoblokjes in de koelkast, deze zijn voor de garnering.

Stap 4

Spoel de steelpan om en zet de andere helft van de Alpro plantaardige variatie op kwark klaar op het aanrecht. Doe citroensap en -rasp in de steelpan en breng aan de kook, voeg hier de overgebleven helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit, voeg een klein beetje van de Alpro plantaardige variatie op kwark toe, roer goed door en meng vervolgens de rest van de Alpro plantaardige variatie op kwark erdoor. Verdeel het citroenmengsel over de springvorm op de mango-passievrucht laag.

Stap 5

Plaats de ontbijttaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart ook een dag van tevoren maken en deze 24 uur in de koelkast bewaren.

Stap 6

Maak ondertussen de plant-based flat white. Zet twee shots espresso en schuim de Alpro Barista Oat op met behulp van een melkopschuimer. Giet de Alpro Barista Oat in een glas en giet hier vervolgens de espresso’s in.

Stap 7

Snijd een stuk ontbijttaart af en drink je plant-based flat white direct!

Heb jij deze granola-ontbijttaart met tropisch fruit al geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

4 Reacties

Het recept klopt niet. In het mangodeel wordt niet over passievrucht gesproken en noem je ook geen agar agar. In het citroendeel noem je het overgebleven deel agar agar, dus ik neem aan dat de helft bij de mango/passievrucht gaat en de helft bij de citroen?

21:15 20 juli 2024

Hi Renata. Daar heb je helemaal gelijk in. Ik heb het direct aangepast. Ik gok dat dit verdwenen is in het optimaliseren van dit recept. Dankjewel! Liefs, Karlijn

09:44 22 juli 2024

Passievrucht uit de diepvries ben ik hier in België nog niet tegengekomen. Hoeveel verse passievruchten zou ik hiervoor moeten kopen?

11:40 19 januari 2024

Hi Kim, Dat is jammer, aangezien dit wel iets voordeliger is. Ik zou adviseren om 9 passievruchten te gebruiken dat staat ongeveer gelijk aan 250 gram bevroren passievruchtblokjes. Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en veel bakplezier! Liefs, Tessa

11:40 19 januari 2024

Bij de ingrediëntenlijst staat 800 gram vegan kwark vermeld, terwijl in het recept zelf over 300 g en daarna 300 ml vegan kwark gesproken wordt. Ik neem aan dat er in totaal dus 600 gram vegan kwark in gaat ipv de eerder vermeldde 800?

11:40 19 januari 2024

Hi Anon, Bedankt voor je reactie. Het zou inderdaad twee keer 400 gram moeten zijn. Ik heb dit aangepast in het recept. Dank voor de scherpe blik! :-) Groetjes, Robin

11:40 19 januari 2024

Taartje gemaakt, was lekker, wel een beetje zuur, misschien kan er wat meer agave siroop door

11:40 19 januari 2024

Hi Wilma, Lijkt mij een mooie aanvulling! Groetjes, Daniëlle

11:40 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.