Greendelicious: Moestuinsoep met peterseliepesto
Rosa Kuijpers

Greendelicious: Moestuinsoep met peterseliepesto

woensdag 09 mei 2018
Greendelicious Kruiden neemt je mee op een culinaire reis door de wondere wereld van kruiden en bloemen. Het boek laat zien dat er per seizoen de meest heerlijke kruiden en eetbare bloemen in diverse plantaardige recepten te verwerken zijn. Het recept van deze moestuinsoep met peterseliepesto is in een handomdraai gemaakt. Het is heerlijk als verwarmende en voedzame soep om op temperatuur te komen, als je in de moestuin of op je balkon bezig bent geweest! De pesto is echt bedoeld voor in de soep, want de smaken zijn te geconcentreerd om hem voor andere doeleinden te gebruiken.





Wat heb je nodig?
Voor de soep
60 g orzo (gedroogde pastasoort)
1 grote ui
1 teen knoflook
200 g broccoli, inclusief stronk
1 grote courgette (of 2 kleine)
1 grote wortelpeterselie (of 2 kleine)
4 wortelen
200 g (1/2 blik) gepelde tomaten met sap
1/2 liter groentebouillon





Voor de peterseliepesto
1 teen knoflook
3/4 theelepel grof zeezout
15 ongebrande witte amandelen
30 g platte peterselie olijfolie
kleine pasta

Hoe maak je deze moestuinsoep?





  1. Snipper de uien. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de courgette, wortelpeterselie en wortelen in blokjes.

  2. Bak de ui in wat olijfolie glazig in een soeppan. Knijp de knoflookteen erin uit, voeg de courgette toe en bak dit een paar minuten mee. Doe er dan de wortel, wortelpeterselie en stronkjes van de broccoli bij en bak ook dat even mee.

  3. Meng de gepelde tomaten met de groenten in de pan en voeg de groentebouillon toe. Laat ca. 10 minuten op laag vuur koken. Voeg dan de broccoliroosjes toe. Laat nog 5 minuten koken.

  4. Kook intussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, voeg toe aan de soep en zet het vuur uit.

  5. Snijd voor de pesto de knoflookteen in stukjes en stamp die met grof zeezout in een vijzel. Hak de amandelen grof en meng ze goed met het knoflook-zoutmengsel. Stamp nu de steeltjes en het blad van de platte peterselie erdoor, tot alles grof is. Voeg zo veel olijfolie toe tot je een grove, geurige pesto hebt.

  6. Schep de pesto op de soep. Eetsmakelijk!


Heb jij deze moestuinsoep naar het recept van Greendelicious gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!




Greendelicious
Auteur: Natascha Boudewijn
Uitever: Becht
Prijs: € 19,95
ISBN: 9789023013921











Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.