Misschien komt 'shakshuka' je al wel bekend voor. Het is een oosters eenpansgerecht met tomatensaus en gestolde eieren. Vandaag maken we een groenere variant met spinazie, broccoli, courgette en avocado. Heel erg lekker en ook nog eens makkelijk om te maken!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 eieren
200 g broccoli
1 courgette
400 g spinazie
200 ml sojayoghurt
1/2 blokje groentebouillon
1 ui
1/2 groene peper
1 teentje knoflook
zout en peper
20 g verse dille
olijfolie
Garnering
1 avocado
150 g vegan feta
35 g pijnboompitten
2 bosuien
4 sneetjes volkorenbrood
Bereidingswijze
Heb jij deze groene shakshuka gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 eieren
200 g broccoli
1 courgette
400 g spinazie
200 ml sojayoghurt
1/2 blokje groentebouillon
1 ui
1/2 groene peper
1 teentje knoflook
zout en peper
20 g verse dille
olijfolie
Garnering
1 avocado
150 g vegan feta
35 g pijnboompitten
2 bosuien
4 sneetjes volkorenbrood
Bereidingswijze
- Snijd de broccoli in roosjes, rasp de courgette en snijd de ui, groene peper en knoflook fijn.
- Meng de sojayoghurt met 80 gram van de spinazie en 50 ml water en pureer dit tot een gladde saus. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Voeg 200 ml water en het bouillonblokje toe aan een koekenpan en kook de broccoli totdat het water is verdampt, haal de broccoli daarna uit de pan.
- Verwarm olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de groene peper, broccoli, courgette en de overgebleven spinazie toe en bak zo'n 3 minuten mee.
- Voeg daarna de sojayoghurtsaus en dille toe en roer alles goed door. Voeg peper en zout toe naar smaak. Maak vier kleine kuiltjes in de saus en doe hier de eieren in. Doe de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen totdat de eieren gaar zijn.
- Snijd de bosui in ringen en de avocado in plakken. Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder olie) en rooster daarna vier sneetjes brood.
- Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met verkruimelde feta, bosui, pijnboompitten en avocado. Serveer met een sneetje brood.
Heb jij deze groene shakshuka gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Heel lekker en simpel gerecht om te maken. Heb er van genoten om te maken en nog meer bij het op eten. Juist 1 opmerking het was niet echt duidelijk wat er met de dille moest gebeuren. Moest deze mee gemixt worden met de yogurt en spinazie?
11:39 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.