Misschien komt ‘shakshuka’ je al wel bekend voor. Het is een oosters eenpansgerecht met tomatensaus en gestolde eieren. Vandaag maken we een groenere variant met spinazie, broccoli, courgette en avocado. Heel erg lekker en ook nog eens makkelijk om te maken!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 eieren
200 g broccoli
1 courgette
400 g spinazie
200 ml sojayoghurt
1/2 blokje groentebouillon
1 ui
1/2 groene peper
1 teentje knoflook
zout en peper
20 g verse dille
olijfolie
Garnering
1 avocado
150 g vegan feta
35 g pijnboompitten
2 bosuien
4 sneetjes volkorenbrood
Bereidingswijze
- Snijd de broccoli in roosjes, rasp de courgette en snijd de ui, groene peper en knoflook fijn.
- Meng de sojayoghurt met 80 gram van de spinazie en 50 ml water en pureer dit tot een gladde saus. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Voeg 200 ml water en het bouillonblokje toe aan een koekenpan en kook de broccoli totdat het water is verdampt, haal de broccoli daarna uit de pan.
- Verwarm olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de groene peper, broccoli, courgette en de overgebleven spinazie toe en bak zo’n 3 minuten mee.
- Voeg daarna de sojayoghurtsaus en dille toe en roer alles goed door. Voeg peper en zout toe naar smaak. Maak vier kleine kuiltjes in de saus en doe hier de eieren in. Doe de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen totdat de eieren gaar zijn.
- Snijd de bosui in ringen en de avocado in plakken. Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder olie) en rooster daarna vier sneetjes brood.
- Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met verkruimelde feta, bosui, pijnboompitten en avocado. Serveer met een sneetje brood.
Heb jij deze groene shakshuka gemaakt? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Heel lekker en simpel gerecht om te maken. Heb er van genoten om te maken en nog meer bij het op eten.
Juist 1 opmerking het was niet echt duidelijk wat er met de dille moest gebeuren. Moest deze mee gemixt worden met de yogurt en spinazie?