Groene smoothie met komkommer en basilicum
Hilary Metcalfe

Groene smoothie met komkommer en basilicum

maandag 22 augustus 2016
Deze smoothie is heerlijk tropisch en erg goed voor je herstel na een zware training. In ananas zit veel bromelaïne, wat goed is voor je gewrichten en het bindweefsel. Komkommer hydrateert je lichaam en bevat goede mineralen en in kokoswater zit magnesium. Het limoensap zorgt voor een lekkere kick en natuurlijk de benodigde vitamine C.

Wat heb je nodig?
Voor 1 groot glas


½ komkommer, gewassen en in stukjes gesneden
1 handvol bevroren ananas of mango
1 handvol spinazie
6-8 blaadjes zoete basilicum
½ limoen, het sap
100 ml kokoswater
300 ml water 

Hoe maak je deze groene smoothie met komkommer?
In de meeste smoothie-recepten staat simpelweg dat je alle ingrediënten in een blender moet doen en dan moet blenden tot het een glad geheel is. De volgorde waarin je ingrediënten bij elkaar doet is in dit geval echter wel belangrijk. Eerst doe je de ananas in de blender, dan de komkommer, spinazie en basilicum. Op die manier kan het fruit goed mengen met de groente. Vervolgens giet je de vloeibare ingrediënten in de blender. Het limoensap gaat er als laatste in.

TIP: Als je graag wat meer eiwitten wil toevoegen, kun je hier natuurlijk je favoriete vanille (of een andere neutrale smaak) proteïnepoeder aan toevoegen. Kies wel voor een plantaardig proteïnepoeder, want het zuur van de ananas en whey-poeder gaan niet goed samen in je maag.

Bon Appétit!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

kan niet wachten om dit recept uit te proberen! Lijkt me een erg lekkere combinatie. Gezonde boost :-)

12:13 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.