Ingrediënten
Voor
personen
Voor het pizzadeeg
Voor de toppings
Zo maak je de groene veggie pizza
Stap 1
We starten met het maken van het deeg. Vorm een ring van bloem en strooi de droge gist over de bloem (droge gist niet in water oplossen, dan verliest het zijn kracht. Verse gist wel in water oplossen). Giet het water binnen de ring en meng het met de vingertoppen door de bloem. Voeg het zout toe en kneed het in circa 5 minuten tot een elastisch deeg. Pak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rijzen.
Stap 2
Schil de onderste 4 à 5 cm van de asperges en snij 2 centimeter weg. Snij ze in stukken van circa 3 centimeter en blancheer ze 2 minuten. Snij de courgette in dunne plakjes en de lente-ui in ringetjes. Pel en snij de knoflook in plakjes. Verwarm de oven voor op de heetste stand.
Stap 3
Halveer het deeg, rol en vorm er 2 pizza’s van en leg ze op de bakplaat. Verdeel de saus over het deeg en laat een rand vrij. Bestrooi met oregano en verdeel de asperges, courgette en knoflook erover. Bestrooi met peper en zout en verdeel de mozzarella er in plakjes over. Rasp de Parmezaanse kaas erboven.
Stap 4
Bak de pizza’s in 6 minuten knapperig, besprenkel/bestrooi met olijfolie, lente-ui, kappertjes en verdeel op elke pizza een flinke hand waterkers en/of rucola.
Heb jij de groene veggie pizza gemaakt? Wat zijn jouw favoriete pizza toppings?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.