Ingrediënten
Voor
personen
Voor het pizzadeeg
Voor de toppings
Zo maak je de groene veggie pizza
Stap 1
We starten met het maken van het deeg. Vorm een ring van bloem en strooi de droge gist over de bloem (droge gist niet in water oplossen, dan verliest het zijn kracht. Verse gist wel in water oplossen). Giet het water binnen de ring en meng het met de vingertoppen door de bloem. Voeg het zout toe en kneed het in circa 5 minuten tot een elastisch deeg. Pak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rijzen.
Stap 2
Schil de onderste 4 à 5 cm van de asperges en snij 2 centimeter weg. Snij ze in stukken van circa 3 centimeter en blancheer ze 2 minuten. Snij de courgette in dunne plakjes en de lente-ui in ringetjes. Pel en snij de knoflook in plakjes. Verwarm de oven voor op de heetste stand.
Stap 3
Halveer het deeg, rol en vorm er 2 pizza’s van en leg ze op de bakplaat. Verdeel de saus over het deeg en laat een rand vrij. Bestrooi met oregano en verdeel de asperges, courgette en knoflook erover. Bestrooi met peper en zout en verdeel de mozzarella er in plakjes over. Rasp de Parmezaanse kaas erboven.
Stap 4
Bak de pizza’s in 6 minuten knapperig, besprenkel/bestrooi met olijfolie, lente-ui, kappertjes en verdeel op elke pizza een flinke hand waterkers en/of rucola.
Heb jij de groene veggie pizza gemaakt? Wat zijn jouw favoriete pizza toppings?
Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!
Bak jij je pizza graag op een barbecue? Dit zijn de beste barbecues volgens onze redactie! Liever een pizza bakken in een pizza oven? Neem dan een kijkje in dit artikel.
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.