...

Zeewier recept: Gyoza’s met wakame

door | 4 okt 2023 | De Hippe Vegetariër, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Dat vegetarisch koken ontzettend veelzijdig is, laten Eke en Annemarie zien in hun nieuwste boek: Van Aardappel tot Zeewier – De kunst van lekker koken. Dit kookboek staat boordevol tips waar iedereen thuis mee aan de slag kan. Naast handige kooktips staan er 50 heerlijke recepten in, van paella met tuinbonen en artisjok tot paddenstoelbeignets. Dat is genieten geblazen! Vandaag delen we een van de recepten die in dit kookboek staat: Gyoza’s met wakame.

 

Ingrediënten
voor ca. 30 stuks
30 ronde gyozavelletjes (Aziatische supermarkt, diepvries)
2 bosuien
2 teentjes knoflook
½ rode peper
300 g stevige tofu
100 g shiitakes
10 g gedroogde wakamevlokken
2 el rijst- of arachideolie
2 el sojasaus
1 el mirin
2 cm verse gember

 

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de gyozavelletjes, bewaar ze onder een vochtige theedoek tot gebruik.
  2. Week de wakame 10 minuten in circa 250 milliliter water. Laat uitlekken en snijd in dunne reepjes.
  3. Rasp de gember, hak de knoflook fijn, snijd de bosui en rode peper in ringetjes en de shiitakes in reepjes. Prak de tofu fijn met een vork in een kom.
  4. Verhit de olie in een wok en bak de tofu circa 5 minuten tot hij stevig en krokant is. Voeg de shiitakes, bosui, peper, gember en knoflook toe en bak samen nog circa 3 minuten. Schep de wakamereepjes, sojasaus en mirin erdoor en spreid uit op een schaal. Laat helemaal afkoelen.
  5. Bekijk op kokenmetkennis.nl een video over het vouwen van gyoza’s. Vul elk velletje met een flinke eetlepel van de vulling. Leg de gevulde gyoza’s op bakpapier met enige afstand van elkaar (anders plakken ze aan elkaar).
  6. Verhit een koekenpan (antiaanbaklaag is handig) op middelhoog vuur met 1 eetlepel olie voor circa 15 gyoza’s. Bak de gyoza’s met enige tussenruimte circa 1 minuut tot de onderkanten goudbruin zijn. Giet er dan zo veel water bij dat er een laag van een paar millimeter in de pan staat.
    Sluit de pan met een deksel en gaar de gyoza’s circa 5 minuten tot al het water is verdampt.
  7. Serveer de gyoza’s direct.

 

Tip
Lekker met een dip van 1 eetlepel rijstazijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel mirin of gembersiroop en 1 theelepel geroosterde sesamolie. Ook lekker met zeewiermayonaise van 1 eetlepel zeewierpoeder, 5 eetlepels mayonaise, 1 theelepel rijstazijn, 1 theelepel sojasaus en 1 theelepel geroosterde sesamolie.

 

Ga jij of heb jij dit recept uit Van Aardappel tot Zeewier van Eke en Annemarie gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Van Aardappel tot Zeewier
Eke Mariën en Annemarie Coopman
ISBN: 9789461563156
Prijs: €29,95

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zeewier recept: Gyoza’s met wakame
Published On
Preparation Time
Bibian Berkhout
Volg Bibian

Bibian Berkhout

Reislustige foodie at De Hippe Vegetariër
Bibian houdt ervan om keukens uit andere culturen te ontdekken. Op reis lokale recepten proeven is echt haar ding. Deze natuur liefhebber heeft al de nodige landen bezocht, en met een lekker recept worden deze herinneringen zo weer opgehaald.
Bibian Berkhout
Volg Bibian

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt