Gyrosbowl met jackfruit en korianderhummus
Robin Walrecht

Gyrosbowl met jackfruit en korianderhummus

maandag 13 september 2021
Jackfruit! We zien het tegenwoordig steeds vaker terugkomen in vega(n) gerechten en dat snappen we wel, want deze tropische vrucht leent zich ontzettend goed om als vleesvervanger gebruikt te worden. Daarom gebruikten wij de stukjes van Rootzz of Nature op basis van jackfruit om deze gyrosbowl naar een hoger niveau te tillen. Dit gerecht zit boordevol vitamines en wordt geserveerd met een kruidige korianderhummus. Benieuwd hoe je dit gerecht maakt?

Rootzz of Nature
We kennen ondertussen jackfruit steeds beter en we zien het ook steeds vaker op de menukaart staan. Rootzz of Nature ontdekte jackfruit in Sri Lanka en gebruikte deze vrucht (lees: de grootste vrucht ter wereld!) als basis voor allerlei soorten vleesvervangers. De vleesvervangers die zij hiervan maken bestaan namelijk voor meer dan 60% uit jackfruit. Hiervan maakten zij een smokey burger, balletjes en stukjes! Met deze basis vleesvervangers kan je alle kanten op! De jackfruit stukjes hebben wij vandaag gebruikt om een heerlijke gyrosbowl te maken. Lees snel verder!



Ingrediënten
Voor 4 personen
3 romatomaten, in parten
2 verpakkingen (320 g) Rootzz of Nature Jackfruit stukjes
½ komkommer, in parten
300 g broccoli, in roosjes
150 g quinoa
100 g wortel, julienne
100 g radijs, in plakjes
2 tl gyroskruiden
zonnebloemolie
zout en peper

Voor de korianderhummus
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
½ citroen, het sap
15 g koriander, grof gehakt
3 el tahin
1 el extra vierge olijfolie
2 tl gemalen komijn
½ tl zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking en zet apart.

  3. Marineer de Rootzz of Nature jackfruit stukjes kort door deze te mengen met de gyroskruiden en twee eetlepels zonnebloemolie. Zet apart tot verder gebruik.

  4. Verdeel de broccoliroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper en bak in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

  5. Maak ondertussen de korianderhummus door de ingrediënten in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer tot een gladde hummus te mixen. Proef en breng op smaak met zout.

  6. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan middelhoge temperatuur en bak de gemarineerde jackfruit stukjes in 3-4 minuten krokant.

  7. Verdeel de quinoa over vier kommen en leg hierop de stukjes jackfruit, komkommer, wortel en de geroosterde broccoli op. Serveer met de korianderhummus.


 

Heb jij wel eens producten van Rootzz of Nature geprobeerd? Wat is jouw favoriet? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.