Rootzz of Nature
Bij Rootzz of Nature werken ze met liefde en respect voor de natuur, ze zorgen ervoor dat hun impact op het milieu zo klein mogelijk blijft. Zo groeit de groene stekelige vrucht in het wild aan junglebomen die weinig water nodig hebben. Daarnaast werkt Rootzz of Nature met lokale ondernemers die duurzame landbouw nastreven. Ook zijn alle jackfruits die gebruikt worden fairtrade, zo weet Rootzz zeker dat lokale boeren een eerlijk loon verdienen. Samen met lokale ondernemers brengt Rootzz of Nature jackfruit dus naar jouw bord, zo laten ze iedereen proeven wat de wereld te bieden heeft. Wij kunnen niet wachten om jackfruit meer te gaan gebruiken!
Side note: Helaas is Rootzz of Nature enkel nog te koop bij de Sligro. Je kunt er dus voor kiezen om een andere smoked burger te kiezen bij je plaatselijke supermarkt, of je moet een rondje door de Sligro doen!
Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de burger
Voor de gekarameliseerde uien
Voor de koriander-yoghurtmayo
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Verlaag de temperatuur, voeg de balsamicoazijn toe en bak het nog 20 minuten totdat de uien gekarameliseerd zijn. Roer af en toe door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Bereid de burgerbroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Stap 3
Meng alle ingrediënten voor de koriander-yoghurtmayo in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de burgers volgens de instructies op de verpakking.
Stap 5
Verdeel de burgerbroodjes over de borden. Snijd ze open en smeer de onderste helften in met de koriander-yoghurtmayo. Leg de burgers op de burgerbroodjes, gevolgd door de gekarameliseerde ui en komkommerlinten. Smeer dan de bovenste helften van de broodjes in met de mango chutney en leg deze erop. Serveer direct.
Heb jij deze burger gemaakt? Wat vond je ervan?
Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.