Hamburgers met een Indian twist
Jitske IJlstra

Hamburgers met een Indian twist

zondag 15 juni 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Indias
Mmm wat kunnen wij toch genieten van comfort food... En een burger is natuurlijk het ultieme comfort food! Met dit burger recept zet je in een handomdraai een ware smaakexplosie op tafel. Wij maakten dit recept met de burger van Rootzz of Nature, gemaakt van jackfruit. De jonge jackfruit, de onrijpe variant, heeft een vleesachtige structuur en is daardoor ideaal als vleesvervanger. Door het gebruik van jackfruit krijgt deze Smokey burger een natuurlijke vlezige bite, die ook nog eens lekker juicy is van binnen. Dat gaat super samen met de gekarameliseerde ui en koriander-yoghurtmayo.

Rootzz of Nature 


Bij Rootzz of Nature werken ze met liefde en respect voor de natuur, ze zorgen ervoor dat hun impact op het milieu zo klein mogelijk blijft. Zo groeit de groene stekelige vrucht in het wild aan junglebomen die weinig water nodig hebben. Daarnaast werkt Rootzz of Nature met lokale ondernemers die duurzame landbouw nastreven. Ook zijn alle jackfruits die gebruikt worden fairtrade, zo weet Rootzz zeker dat lokale boeren een eerlijk loon verdienen. Samen met lokale ondernemers brengt Rootzz of Nature jackfruit dus naar jouw bord, zo laten ze iedereen proeven wat de wereld te bieden heeft. Wij kunnen niet wachten om jackfruit meer te gaan gebruiken!


Side note: Helaas is Rootzz of Nature enkel nog te koop bij de Sligro. Je kunt er dus voor kiezen om een andere smoked burger te kiezen bij je plaatselijke supermarkt, of je moet een rondje door de Sligro doen!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de burger

Voor de gekarameliseerde uien

Voor de koriander-yoghurtmayo

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Verlaag de temperatuur, voeg de balsamicoazijn toe en bak het nog 20 minuten totdat de uien gekarameliseerd zijn. Roer af en toe door en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Bereid de burgerbroodjes volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3

Meng alle ingrediënten voor de koriander-yoghurtmayo in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de burgers volgens de instructies op de verpakking.

Stap 5

Verdeel de burgerbroodjes over de borden. Snijd ze open en smeer de onderste helften in met de koriander-yoghurtmayo. Leg de burgers op de burgerbroodjes, gevolgd door de gekarameliseerde ui en komkommerlinten. Smeer dan de bovenste helften van de broodjes in met de mango chutney en leg deze erop. Serveer direct.

Heb jij deze burger gemaakt? Wat vond je ervan?

Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.