Mmm wat kunnen wij toch genieten van comfort food… En een burger is natuurlijk het ultieme comfort food! Met deze Smokey jackfruit burger van Rootzz of Nature zet je in een handomdraai een ware smaakexplosie op tafel. De producten van Rootzz of Nature zijn gemaakt van jackfruit. De jonge jackfruit, de onrijpe variant, heeft een vleesachtige structuur en is daardoor ideaal als vleesvervanger. Door het gebruik van jackfruit krijgt deze Smokey burger een natuurlijke vlezige bite, die ook nog eens lekker juicy is van binnen. Dat gaat super samen met de gekarameliseerde ui en koriander-yoghurtmayo.
Rootzz of Nature
Bij Rootzz of Nature werken ze met liefde en respect voor de natuur, ze zorgen ervoor dat hun impact op het milieu zo klein mogelijk blijft. Zo groeit de groene stekelige vrucht in het wild aan junglebomen die weinig water nodig hebben. Daarnaast werkt Rootzz of Nature met lokale ondernemers die duurzame landbouw nastreven. Ook zijn alle jackfruits die gebruikt worden fairtrade, zo weet Rootzz zeker dat lokale boeren een eerlijk loon verdienen. Samen met lokale ondernemers brengt Rootzz of Nature jackfruit dus naar jouw bord, zo laten ze iedereen proeven wat de wereld te bieden heeft. Wij kunnen niet wachten om jackfruit meer te gaan gebruiken!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 Rootzz of Nature Smokey Jackfruit Burgers
4 burgerbroodjes
½ komkommer, in linten
4 el mangochutney
zonnebloemolie
zout en peper
voor de gekarameliseerde uien
2 rode uien, in ringen
1 el balsamicoazijn
voor de koriander-yoghurtmayo
2 teentjes knoflook, geperst
5 g koriander, fijngesneden
4 el yoghurt
4 el mayonaise
Bereidingswijze
1. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 6 minuten totdat deze glazig begint te worden. Verlaag de temperatuur, voeg de balsamicoazijn toe en bak het nog 20 minuten totdat de uien gekarameliseerd zijn. Roer af en toe door en breng op smaak met zout en peper.
2. Bereid de burgerbroodjes volgens de instructies op de verpakking.
3. Meng alle ingrediënten voor de koriander-yoghurtmayo in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de Rootzz of Nature Smokey Jackfruit Burgers 4 minuten totdat deze goudbruin kleuren en knapperig zijn geworden.
5. Verdeel de burgerbroodjes over de borden. Snijd ze open en smeer de onderste helften in met de koriander-yoghurtmayo. Leg de Rootzz of Nature Smokey Jackfruit Burgers op de burgerbroodjes, gevolgd door de gekarameliseerde ui en komkommerlinten. Smeer dan de bovenste helften van de broodjes in met de mango chutney en leg deze erop. Serveer direct.
Heb jij deze burger gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
0 reacties