Hartige ontbijt pannenkoeken met ei en tomatensalade
Allore Foodies

Hartige ontbijt pannenkoeken met ei en tomatensalade

vrijdag 24 augustus 2018
Deze hartige pannenkoeken zijn ideaal voor het ontbijt! Een waar feestje om de ochtend mee te beginnen als je de tijd hebt. Je kunt je eigen pannenkoekenrecept gebruiken, maar met dit recept zorg je ervoor dat het hartige versies worden. Een gebakken ei erop, wat groenten erbij, heerlijk! Allore Foodies deelde met ons het recept.

Ingrediënten
Voor 1 persoon - 2 of 3 pannenkoeken
Je favoriete pannenkoekenmix of recept, zonder zoete toevoegingen

Toevoeging pannenkoek
1 lente-ui, fijngesneden
1/4 tl knoflookpoeder
zwarte peper

Garnering
1 gebakken ei
1/2 lente-ui, fijngesneden

Tomatensalade (optioneel)
handje cherrytomaten
1 lente-ui, fijngesneden
1/4 tl zeezout en zwarte peper
1/2 el olijfolie
1/2 rode peper, fijngesneden
1/4 el maple syrup
1/2 el rode wijn azijn

Bereidingswijze
1. Maak je pannenkoeken zoals eigen recept. Voeg de knoflookpoeder en peper toe bij de droge ingrediënten voor je de natte ingrediënten toevoegt.
2. Voeg de lente-ui toe aan het beslag.
3. Verwarm de oven op 200 graden om de pannenkoeken warm te houden.
4. Bak de pannenkoeken. Houd ze warm in de oven als ze klaar zijn.
5. Bak het ei en serveer op de pannenkoeken.
6. Meng alle ingrediënten voor de tomatensalade en serveer bij de pannenkoeken.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.