In het kookboek ‘Zeewier & co‘ deelt Julie Desnoulez 60 eenvoudige recepten waarin wieren en algen een rol spelen. Deze bijzondere smaakmakers hebben een positieve impact op het milieu en zitten ook nog eens boordevol goede voedingsstoffen! Vandaag delen wij het recept voor deze hartige preitaart met burrata en vers wier uit dit kookboek met jullie!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 preien, grof gesneden
1 rol deeg voor hartige taart
1 ui, gesnipperd
200 g burrata
15 cm verse gezouten wakame, afgespoeld
1 el pijnboompitten
1 tl kurkumapoeder
1 tl geroosterd sesamzaad
piment d’Espelette of cayennepeper
versgemalen zwarte peper
olijfolie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Verhit een droge koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster de kurkuma en de peper voor 30 seconden. Voeg een scheutje olijfolie samen met de prei en de ui toe en roer door. Bak mee totdat de prei gaar is.
3. Snijd het blad van de middennerf van de wakame en snijd de nerf in stukjes. Snijd het blad fijn. Meng de stukjes nerf door het prei-mengsel.
4. Rol het deeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel het prei-wakame-mengsel over het midden van het deeg. Vouw het deeg langs de randen naar binnen zodat er een taartvorm ontstaat. Strooi het sesamzaad en de pijnboompitten over het prei-wakame-mengsel.
6. Bak de taart 15 minuten in het midden van de oven tot het deeg gaar is.
7. Meng voor de dressing in een kleine kom 2 eetlepels olijfolie, het kleingesneden wakameblad en een flinke snuf piment d’Espelette of cayennepeper en roer goed door.
8. Neem de taart uit de oven en verdeel de bol burrata hierover. Garneer met de wakamedressing en serveer direct. Smullen maar!
Heb jij dit recept uit het kookboek Zeewier & Co geprobeerd? Of heb je een ander favoriet recept? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! We zijn benieuwd.
Zeewier & co
Bol.com | Libris
Julie Desnoulez | Good Cook B.V.
ISBN: 978 946 143 2896
€19,95
0 reacties