Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten voor de bieten
Voor de korst
Voor de vulling
Bereidingswijze hartige taart
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de bieten en snijd ze in plakjes van 6 mm. Besprenkel met olijfolie en zout. Beleg een bakplaat met een enkele laag van de bietplakjes. Bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 35 tot 45 minuten.
Stap 2
Meng voor de korst de bloem en zout in een keukenmachine. Mix en voeg boter toe tot het deeg korrels bevat die iets groter zijn dan erwtjes. Voeg 1 el water toe en laat mixen. Blijf water toevoegen tot het deeg bij elkaar komt.
Stap 3
Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm tot een platte schijf. Wikkel ze in folie en koel ongeveer 20 minuten.
Stap 4
Mix voor de vulling de ricotta, rozemarijn, zout, knoflook en eiwit in een kom.
Stap 5
Rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht tot een cirkel. Verspreid het ricottamengsel evenredig over het deeg, maar laat een rand over van een paar centimeter. Beleg de ricotta met de bietenplakjes in een cirkelbeweging.
Stap 6
Vouw de randen van de korst over de buitenkant van de bieten, en maak een vouwende beweging om een gelijke cirkel te maken. Het midden van de galette hoeft geen deeg over zich te hebben.
Stap 7
Smeer de olijfolie over de bieten. Mix het eigeel met de room of water en smeer dit over de buitenkant van de korst. Bak voor 40 tot 45 minuten, tot de korst goudbruin is. Laat het daarna licht afkoelen en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg nog wat zwarte peper toe voor het serveren.
Heb jij dit recept gemaakt?
Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Ziet er lekker uit, maar ik ben fan van de microgolf om groenten (snel) te garen. Zou dit een groot effect hebben op de smaak van de bieten?
12:00 19 januari 2024Hi Bernadette, Als je de bieten volgens de bereidingswijze in de microgolf (of iets daar van afwijkt) uit het recept maakt dan zou dat geen grotere impact op de smaak van de bieten veroorzaken. Groetjes, Daniëlle
12:00 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Ziet er lekker uit! Voor hoeveel personen is dit recept?
12:00 19 januari 2024Hi Martijn, met het recept kan je 4 kleine taartjes maken of een grotere taart. Groetjes!
12:00 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.