Hartige taart met ricotta en geroosterde biet
Isabel Boerdam

Hartige taart met ricotta en geroosterde biet

zondag 06 juli 2025
Naar recept
Deze hartige taart is een topper! Biet met romige kaas is sowieso een gouden combinatie. Samen met de krokante korst, de ricotta en de geitenkaas, is dit een heerlijk gerecht. Lees snel verder.

Ingrediënten

30 minuten voorbereiden
60 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de bieten

Voor de korst

Voor de vulling

Bereidingswijze hartige taart

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de bieten en snijd ze in plakjes van 6 mm. Besprenkel met olijfolie en zout. Beleg een bakplaat met een enkele laag van de bietplakjes. Bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 35 tot 45 minuten.

Stap 2

Meng voor de korst de bloem en zout in een keukenmachine. Mix en voeg boter toe tot het deeg korrels bevat die iets groter zijn dan erwtjes. Voeg 1 el water toe en laat mixen. Blijf water toevoegen tot het deeg bij elkaar komt.

Stap 3

Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm tot een platte schijf. Wikkel ze in folie en koel ongeveer 20 minuten.

Stap 4

Mix voor de vulling de ricotta, rozemarijn, zout, knoflook en eiwit in een kom.

Stap 5

Rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht tot een cirkel. Verspreid het ricottamengsel evenredig over het deeg, maar laat een rand over van een paar centimeter. Beleg de ricotta met de bietenplakjes in een cirkelbeweging.

Stap 6

Vouw de randen van de korst over de buitenkant van de bieten, en maak een vouwende beweging om een gelijke cirkel te maken. Het midden van de galette hoeft geen deeg over zich te hebben.

Stap 7

Smeer de olijfolie over de bieten. Mix het eigeel met de room of water en smeer dit over de buitenkant van de korst. Bak voor 40 tot 45 minuten, tot de korst goudbruin is. Laat het daarna licht afkoelen en verkruimel de geitenkaas erover. Voeg nog wat zwarte peper toe voor het serveren.

Heb jij dit recept gemaakt?

Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Ziet er lekker uit, maar ik ben fan van de microgolf om groenten (snel) te garen. Zou dit een groot effect hebben op de smaak van de bieten?

12:00 19 januari 2024

Hi Bernadette, Als je de bieten volgens de bereidingswijze in de microgolf (of iets daar van afwijkt) uit het recept maakt dan zou dat geen grotere impact op de smaak van de bieten veroorzaken. Groetjes, Daniëlle

12:00 19 januari 2024

Ziet er lekker uit! Voor hoeveel personen is dit recept?

12:00 19 januari 2024

Hi Martijn, met het recept kan je 4 kleine taartjes maken of een grotere taart. Groetjes!

12:00 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.