HAVE A MAIS DAY: maiskoekjes met tzatziki 
Rosa Kuijpers

HAVE A MAIS DAY: maiskoekjes met tzatziki 

vrijdag 17 november 2017
Maïs is een bron van inspiratie, op elk moment van het jaar. Het is veelzijdig, lekker én gezond. Maïs bevat veel voedingsvezels, zo’n 3 gram - 12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid - en ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, mede door de aanwezige vitamine B en eiwitten. Door de van nature zoete smaak zijn ook veel kinderen dol op maïs. Redenen genoeg om geregeld een MAIS DAY in te roosteren! Bonduelle gaf ons het recept voor deze maiskoekjes met tzatziki!

Wat heb je nodig voor een 4 personen?

  • 1 blik Bonduelle Crispy maïs à 300 gr

  • 1 ei

  • 150 ml melk

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

  • 2 lente-uitjes, in ringetjes

  • 1 rood pepertje, fijngehakt

  • 150 ml tzatziki

  • 100 ml zonnebloemolie

  • zout


Hoe maak je de maiskoekjes?
Klop het ei los met melk en een snufje zout. Voeg het bakmeel toe en klop het beslag glad. Roer 300 gr maïs, de lente-ui en het rode pepertje door het beslag en breng op smaak met zout.
Verhit een laag olie in een koekenpan. Maak met behulp van twee lepels telkens 3-4 bergjes beslag, schep ze in de koekenpan en strijk ze plat. Bak de koekjes aan beide kanten lichtbruin en gaar op. Serveer ze samen met een frisse tzatziki.

Wat is jouw lievelingsrecept met mais? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie onder dit bericht. Ik hoor het heel graag!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.