...

Havermoutpap met kiwi en chiazaad

door | 25 mrt 2022 | Gezondheid, Recepten, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Ben jij tevreden met je ontbijt? Grote kans van wel, want wij Nederlanders blijken een tevreden volkje. Uit een onderzoek van Zespri kiwi’s naar de ontbijtgewoontes van Nederlanders, blijken wij best gelukkig te zijn met ons ontbijt. Toch is er 19% die wel eens wat anders zou willen als ontbijt. Ook staat 23% open voor nieuwe informatie over gezond en lekker ontbijten. Hoor jij bij die groep? Probeer dan eens dit recept! Deze gezonde havermoutpap met kiwi, chiazaad, appelsap en munt zit bomvol goede voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Probeer hem nu zelf! Toch liever zin in een ontbijtbowl met fruit? Probeer dan dit recept van Zespri.

Ingrediënten
6 Zespri Green kiwi’s
300 g appelsap
120 g havermoutpap
300 ml mineraalwater
2 eetlepels zonnebloempitten, geroosterd
4 theelepels chiazaden
1 takje munt

Bereidingswijze
1. Doe de havermoutpap in 4 kommen en voeg het appelsap en het water toe. Voeg de theelepels chiazaden toe en roer. Zet 1,5 minuut in de magnetron. Haal uit de magnetron en laat enkele minuten rusten.
2. Schil de Zespri Green kiwi’s en snijd in blokjes. Was de munt en snijd fijn. Leg de kiwi bovenop de havermoutpap. Bestrooi met munt en zonnebloempitten.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons weten wat je ervan vond in een berichtje op de website of via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
Havermoutpap met kiwi en chiazaad
Article Name
Havermoutpap met kiwi en chiazaad
Description
Deze gezonde havermoutpap met kiwi, chiazaad en appelsap zit bomvol goede voedingsstoffen zoals vezels. Probeer hem nu zelf!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt