Recepten
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Hawaïaanse keuken aan bod. Hiervoor gebruikten we Het Poké Kookboek van Gerrit Jan & Quinta Witzel. Dikke aanrader!
Deze poké bowl is anders dan de rest. In plaats van rijst, bestaat de basis uit watermeloen! Hiermee wordt het een prachtige, kleurrijke bowl die ook nog eens heel gezond is. Heb je zin in een stevigere maaltijd? Dan kun je altijd nog sushirijst toevoegen!
Ingrediënten
180 g watermeloen
100 g komkommer
1 radijsje
½ jalapeño
2 el macadamianoten
20 g ingelegde gember
1 tl wasabi furikake
3-4 blaadjes basilicum
+ ingrediënten voor de avocado-kokoscreme
Bereidingswijze
1. Snijd de watermeloen en komkommer in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Snijd de uiteinden van de radijs en snijd hem in dunne schijfjes. Snijd de jalapeño in dunne ringen. Hak de macadamianoten grof.
2. Bereid de avocado-kokoscreme.
3. Leg de watermeloen, komkommer, watermeloenradijs en jalapeño naast elkaar in een kom. Strooi de macadamianoten erover en voeg de gember toe.
4. Garneer het gerecht met de wasabi furikake en de basilicumblaadjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Het Poké Kookboek
Gerrit Jan en Quinta Witzel
€15,-
Spectrum
9789000359141
Deze poké bowl is anders dan de rest. In plaats van rijst, bestaat de basis uit watermeloen! Hiermee wordt het een prachtige, kleurrijke bowl die ook nog eens heel gezond is. Heb je zin in een stevigere maaltijd? Dan kun je altijd nog sushirijst toevoegen!
Ingrediënten
180 g watermeloen
100 g komkommer
1 radijsje
½ jalapeño
2 el macadamianoten
20 g ingelegde gember
1 tl wasabi furikake
3-4 blaadjes basilicum
+ ingrediënten voor de avocado-kokoscreme
Bereidingswijze
1. Snijd de watermeloen en komkommer in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Snijd de uiteinden van de radijs en snijd hem in dunne schijfjes. Snijd de jalapeño in dunne ringen. Hak de macadamianoten grof.
2. Bereid de avocado-kokoscreme.
3. Leg de watermeloen, komkommer, watermeloenradijs en jalapeño naast elkaar in een kom. Strooi de macadamianoten erover en voeg de gember toe.
4. Garneer het gerecht met de wasabi furikake en de basilicumblaadjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Het Poké Kookboek
Gerrit Jan en Quinta Witzel
€15,-
Spectrum
9789000359141
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.