Recepten
De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Hawaïaanse keuken aan bod. Hiervoor gebruikten we Het Poké Kookboek van Gerrit Jan & Quinta Witzel. Dikke aanrader!
Deze poké bowl is anders dan de rest. In plaats van rijst, bestaat de basis uit watermeloen! Hiermee wordt het een prachtige, kleurrijke bowl die ook nog eens heel gezond is. Heb je zin in een stevigere maaltijd? Dan kun je altijd nog sushirijst toevoegen!
Ingrediënten
180 g watermeloen
100 g komkommer
1 radijsje
½ jalapeño
2 el macadamianoten
20 g ingelegde gember
1 tl wasabi furikake
3-4 blaadjes basilicum
+ ingrediënten voor de avocado-kokoscreme
Bereidingswijze
1. Snijd de watermeloen en komkommer in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Snijd de uiteinden van de radijs en snijd hem in dunne schijfjes. Snijd de jalapeño in dunne ringen. Hak de macadamianoten grof.
2. Bereid de avocado-kokoscreme.
3. Leg de watermeloen, komkommer, watermeloenradijs en jalapeño naast elkaar in een kom. Strooi de macadamianoten erover en voeg de gember toe.
4. Garneer het gerecht met de wasabi furikake en de basilicumblaadjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Het Poké Kookboek
Gerrit Jan en Quinta Witzel
€15,-
Spectrum
9789000359141
Deze poké bowl is anders dan de rest. In plaats van rijst, bestaat de basis uit watermeloen! Hiermee wordt het een prachtige, kleurrijke bowl die ook nog eens heel gezond is. Heb je zin in een stevigere maaltijd? Dan kun je altijd nog sushirijst toevoegen!
Ingrediënten
180 g watermeloen
100 g komkommer
1 radijsje
½ jalapeño
2 el macadamianoten
20 g ingelegde gember
1 tl wasabi furikake
3-4 blaadjes basilicum
+ ingrediënten voor de avocado-kokoscreme
Bereidingswijze
1. Snijd de watermeloen en komkommer in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Snijd de uiteinden van de radijs en snijd hem in dunne schijfjes. Snijd de jalapeño in dunne ringen. Hak de macadamianoten grof.
2. Bereid de avocado-kokoscreme.
3. Leg de watermeloen, komkommer, watermeloenradijs en jalapeño naast elkaar in een kom. Strooi de macadamianoten erover en voeg de gember toe.
4. Garneer het gerecht met de wasabi furikake en de basilicumblaadjes.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
Het Poké Kookboek
Gerrit Jan en Quinta Witzel
€15,-
Spectrum
9789000359141
Lees ook
Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen
Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen
In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.