Zo’n mooi warm herfsttafereel op je bord. Zalig op een koude avond als buiten de wind hard waait en jij lekker binnen zit met je bordje couscous. De warme lichtzoete smaak van de pompoen samen met de champignons, de pittige rode ui en de gecarameliseerde amandeltjes geven een heerlijk contrast. Fijn receptje!
Wat heb je nodig?
Voor de couscous:
250 gram couscous
1 kleine pompoen
1 bakje champignons
2 rode uien
2 knoflookteentjes
klein bosje tijm
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
Voor de garnituur:
bakje amandelschaafsel
eetlepel kristalsuiker
klein bakje hüttenkäse
Hoe maak je deze herfstige couscous?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de rode ui en de knoflook fijn, snij de champignons in vieren, haal het hart uit de pompoen en snij in blokjes. Doe de pompoen samen met de champignons, de rode ui, de knoflook en de tijm in een ovenschaal en meng met de olijfolie en de balsamicoazijn. Laat het geheel in 30-40 minuten garen in de oven onder regelmatig keren. Probeer te zorgen dat de pompoen vochtig blijft door de rest van het kookvocht in de ovenschaal. Kook ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Gebruik eventueel groentebouillon in plaats van water voor een extra kruidige smaak. Karameliseer als laatste het amandelschaafsel: doe het schaafsel in een koekenpan op middelhoog vuur, wacht tot de amandelen flink heet zijn maar nog niet bruin en doe dan de suiker erbij, blijf constant roeren totdat de suiker karameliseert en de amandelen donkerbruin kleuren. Laat het gekarameliseerde schaafsel afkoelen. Leg nu een bedje couscous in de borden met daarop het mengsel uit de ovenschaal, sprenkel een beetje van het kookvocht over het geheel om te zorgen dat het gerecht droog is. Serveer de couscous met wat hüttenkäse bovenop en de gekarameliseerde amandeltjes.
0 reacties