Een heerlijke salade die oogt als een mooi herfstbos. Een lekkere combinatie van de verfrissende sinaasappel met de lauwwarme wortel, afgemaakt met een sinaasappeldressing. Heerlijk op een goede herfstdag!
Ingrediënten
voor vier personen
2 winterpenen, in grote blokjes
1 ½ handsinaasappels, in blokjes
1 komkommer, in halve maantjes
1 blik (400 g) linzen, uitgelekt en afgespoeld
½ handsinaasappel, de rasp
200 g spinazie
zout en peper
voor de dressing
½ sinaasappel, het sap
5 g bieslook, fijngesneden
4 el (plantaardige) yoghurt
2 tl pittige mosterd
voor de garnering
40 g gemengde pitten
40 g gedroogde dadels, in stukjes
Bereidingswijze
1. Kook de winterpenen in 20 minuten in ruimkokend water, giet af en zet apart. Breng op smaak met zout en peper.
2. Laat de gedroogde dadels even weken in een bakje heet water.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de spinazie over de borden, gevolgd door de linzen, winterpeen, komkommer en sinaasappel blokjes en de rasp. Meng de dressing door de salade en garneer met de gemengde pitten en gedroogde dadels. Serveer direct.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie, of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn erg benieuwd!
0 reacties