Deliciously Ella: Simpele courgette-pastasalade
Lauren Kreijger

Deliciously Ella: Simpele courgette-pastasalade

maandag 03 juni 2019
Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella is een kookboek vol met onweerstaanbare plantaardige, vegetarische en vegan recepten. Elk gerecht is gemaakt met simpele en voedende ingrediënten. Het perfecte boek voor vegetariërs, veganisten of welke food lover dan ook. Vandaag delen wij het recept van de simpele pastasalade. De pasta vervangen we door linten gegrilde aubergine en courgette.

Ingrediënten
Voor 4 personen als bijgerecht
olijfolie
2 grote aubergines, in linten van ca. 1 cm dik
3 courgettes, in linten van ca. 0,5 cm dik
2 rode, oranje of gele paprika’s, in reepjes
snuf zeezout
handvol amandelen, geroosterd en grof gehakt
handvol verse basilicumblaadjes, grof gehakt

Voor de amandelpesto
50 ml olijfolie
50 g amandelen, geroosterd
2 tenen knoflook, geroosterd
15 g basilicum
kneepje citroensap
snuf zeezout

Bereidingswijze

1. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en schenk er een scheutje olijfolie in. Leg de aubergine, courgette en paprika erin en gril ze 5 minuten per kant tot ze gaar zijn – je moet dit doen in een paar porties. Bestrooi de gare groenten met wat zeezout.
2. Maak terwijl je de groenten grilt, de pesto door alle ingrediënten met een scheutje water in de keukenmachine (of blender) op de pulsstand glad te malen.
3. Meng de pesto door de afgekoelde groenten en zorg dat ze goed zijn bedekt. Strooi de geroosterde amandelen en basilicumblaadjes erover.

Tips!
- Als je deze salade van tevoren maakt, kun je de pesto en groenten beter pas vlak voor het opdienen mengen; als je ze te lang laat staan, gaan de groenten vocht vrijgeven door de dressing. Je kunt de aubergine in deze salade ook vervangen door rauwe groenten, dat is lekker in de zomer. Als je dat doet, sla dan gewoon het grillen over.
- Als je tijd hebt, kun je de courgettes met zout bestrooien om het overtollige vocht eruit te verwijderen. Bestrooi de courgettelinten dan circa 1 uur voor je opdient met een snuf zout en veeg ze droog als er vocht op komt te staan; herhaal tot je de salade gaat maken.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Het plantaardige kookboek
Deliciously Ella
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021572147
Prijs: €24,99

1 Reacties

Gekke vraag, maar er staat toch echt peterselie op de foto als garnering en geen basilicum. Hebben jullie dit zo zelf aangepast of staat dat ook zo in het kookboek van Ella? Alvast bedankt!

11:51 19 januari 2024

Hi Zonderzooi, daar heb je inderdaad gelijk in! In het boek van Ella staat basilicum genoemd in het recept. Op de afbeelding lijkt het inderdaad peterselie te zijn wat je ziet..

11:51 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.