Zelf hummus maken is stiekem heel erg makkelijk. Bekijk het filmpje en je leert binnen 1 minuut hoe je de perfecte hummus maakt!
Men neme:
– 200 gram kikkererwten, gekookt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 citroen, het sap
– 1 teenje knoflook
– 1 eetlepel tahini
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– zout, peper en chilivlokken naar smaak
Variatie maken?
– 1/2 pot zongedroogde tomaten voor tomatenhummus
– 1 gekookte rode biet voor bietenhummus
– 100 gram geroosterde wortels voor wortelhummus
Stappen:
– Doe alle ingredienten in de keukenmachine
– Maal tot er een gladde massa ontstaat
– Voeg eventueel je variatie toe
– Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken
Heerlijke lunch!
Hoe lang is zelfgemaakte humus houdbaar in de koelkast?
Hi Britt, ik zou het maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren!
Ziet er goed uit! Volgens mij zit er alleen een klein foutje in het filmpje: er staat twee keer 2 eetlepels olijfolie. Ik denk dat die eerste Tahin is?
Ik denk dat het filmpje om hummus te maken niet klopt met 2 x 2 eetlepels olijfolie en geen tahin (i).