Hoe maak je karamelsaus?
Isabel Boerdam

Hoe maak je karamelsaus?

zaterdag 17 september 2016
Zelf karamelsaus maken is stiekem heel erg makkelijk. Bekijk het filmpje en leer binnen 1 minuut hoe je perfecte karamelsaus maakt!

https://www.youtube.com/watch?v=Xts3vFe5QfM

 

Men neme:
- 1 blikje gecondenseerde melk

Stappen:
- Vul een grote pan met water
- Plaats het blikje gecondenseerde melk midden in de pan
- Doe de deksel erop en laat 4 uur koken
- Laat afkoelen en maak het blikje voorzichtig open. Je hebt nu karamelsaus!

TIP: Als je de gecondenseerde melk 8 uur laat koken heb je toffees.

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

3 Reacties

Wauw wat een super simpel recept! Dit had ik nooit verwacht dat dat zo makkelijk kon haha. Leuk idee, die ga ik snel eens proberen.

12:12 19 januari 2024

Heerlijk spul, prima manier om zo karamelsaus te maken! Is het alleen niet belangrijk om even te melden dat het blikje altijd onder water moet staan, om ploffen te voorkomen?

12:12 19 januari 2024

Goede aanvulling Gert, dank!!

12:12 19 januari 2024

Hi Isabel, Smaakt het dan ook zoet? En hoe zit het dan met de snelle koolhydraten? Groet Petra

12:12 19 januari 2024

Hi Petra, het smaakt zeker zoet want er zit veel suiker in geconserveerde melk. Het is dus niet bepaald gezond, maar wel een hele makkelijke manier om karamelsaus te maken. Leuk trucje om te weten, geen verantwoorde voedingstip ;-) Groet! Isabel

12:12 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.