Zelf karamelsaus maken is stiekem heel erg makkelijk. Bekijk het filmpje en leer binnen 1 minuut hoe je perfecte karamelsaus maakt!
https://www.youtube.com/watch?v=Xts3vFe5QfM
Men neme:
- 1 blikje gecondenseerde melk
Stappen:
- Vul een grote pan met water
- Plaats het blikje gecondenseerde melk midden in de pan
- Doe de deksel erop en laat 4 uur koken
- Laat afkoelen en maak het blikje voorzichtig open. Je hebt nu karamelsaus!
TIP: Als je de gecondenseerde melk 8 uur laat koken heb je toffees.
https://www.youtube.com/watch?v=Xts3vFe5QfM
Men neme:
- 1 blikje gecondenseerde melk
Stappen:
- Vul een grote pan met water
- Plaats het blikje gecondenseerde melk midden in de pan
- Doe de deksel erop en laat 4 uur koken
- Laat afkoelen en maak het blikje voorzichtig open. Je hebt nu karamelsaus!
TIP: Als je de gecondenseerde melk 8 uur laat koken heb je toffees.
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
3 Reacties
Wauw wat een super simpel recept! Dit had ik nooit verwacht dat dat zo makkelijk kon haha. Leuk idee, die ga ik snel eens proberen.
12:12 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Heerlijk spul, prima manier om zo karamelsaus te maken! Is het alleen niet belangrijk om even te melden dat het blikje altijd onder water moet staan, om ploffen te voorkomen?
12:12 19 januari 2024Goede aanvulling Gert, dank!!
12:12 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Hi Isabel, Smaakt het dan ook zoet? En hoe zit het dan met de snelle koolhydraten? Groet Petra
12:12 19 januari 2024Hi Petra, het smaakt zeker zoet want er zit veel suiker in geconserveerde melk. Het is dus niet bepaald gezond, maar wel een hele makkelijke manier om karamelsaus te maken. Leuk trucje om te weten, geen verantwoorde voedingstip ;-) Groet! Isabel
12:12 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.