Recepten
Yvette van Boven is onder andere bekend van haar progamma Koken met van Boven, haar rubriek in de Volkskrant, Libelle, en haar bijdrage aan Delicious. Daarnaast schreef zij het succesvolle kookboek Home Made, en ze is nu terug met een waardige opvolger: Home Made Basics. Dit frisse boek staat vol inspiratie en simpele basisrecepten. Met de gerechten kun je zelf eindeloos variëren. Nog een pluspunt: in het boek ligt de focus vooral op groenten, yes! Lees hier onze review van het boek. Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek: snelle salade met verse pruimen, venkel, wilde kruiden en mozza!
'Ik maak het recept hier met pruimen, maar elk soort steenfruit is hier erg lekker in. Kersen in de zomer, of nectarines, nee, wacht: zelfs lekkere parten kanteloepmeloen zou hier ook niet in misstaan. Ga maar los.' - Yvette van Boven
Ingrediënten
voor de vinaigrette
60 ml lichte olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 el grove mosterd
voor de salade
rode pruimen (300 g), gehalveerd en ontpit
1 venkelknol, dun geschaafd
200 g jonge bladsla of het hart van 1 frisee sla, gescheurd
2 bollen buffelmozzarella, in stukken gescheurd
handvol (15 g) basilicumblaadjes, gescheurd
handvol (15 g) verse tuinkruiden, ik pluk graag in de tuin: duizendblad, wilde rucola, venkeltoppen, maar het is geen must
snuf zoutvlokken (bijvoorbeeld maldon) en versgemalen zwarte peper
voor erbij
knapperig brood
Bereidingswijze
Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit Home Made Basics van Yvette van Boven? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Home Made Basics
Yvette van Boven
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISSN: 9789038808437
Prijs: €39,99
'Ik maak het recept hier met pruimen, maar elk soort steenfruit is hier erg lekker in. Kersen in de zomer, of nectarines, nee, wacht: zelfs lekkere parten kanteloepmeloen zou hier ook niet in misstaan. Ga maar los.' - Yvette van Boven
Ingrediënten
voor de vinaigrette
60 ml lichte olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 el grove mosterd
voor de salade
rode pruimen (300 g), gehalveerd en ontpit
1 venkelknol, dun geschaafd
200 g jonge bladsla of het hart van 1 frisee sla, gescheurd
2 bollen buffelmozzarella, in stukken gescheurd
handvol (15 g) basilicumblaadjes, gescheurd
handvol (15 g) verse tuinkruiden, ik pluk graag in de tuin: duizendblad, wilde rucola, venkeltoppen, maar het is geen must
snuf zoutvlokken (bijvoorbeeld maldon) en versgemalen zwarte peper
voor erbij
knapperig brood
Bereidingswijze
- Meng in een schaal alle ingrediënten voor de vinaigrette, voeg de pruimen toe en laat de smaken 10 minuten op elkaar inwerken.
- Meng de venkel met de slablaadjes in een grote schaal. Voeg de vinaigrette, de gemarineerde pruimen en de buffelmozzarella toe en hussel.
- Bestrooi de salade met het verse basilicum, de verse kruiden, zoutvlokken en peper.
- Serveer de salade met knapperig brood.
Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit Home Made Basics van Yvette van Boven? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
Home Made Basics
Yvette van Boven
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISSN: 9789038808437
Prijs: €39,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.