Homemade groentebouillonpasta
Eke Mariën

Homemade groentebouillonpasta

donderdag 09 november 2017
In plaats van zelf groentebouillon trekken - lees hier hoe - kan je er ook voor kiezen om groentebouillonpasta te maken! Zo heb je altijd je zelfgemaakte smaakversterker bij de hand en hoef je geen gebruik te maken van bouillonblokjes uit de supermarkt. Hoe fijn! Het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Eke van Koken met Kennis legt je uit hoe het werkt.

Ingrediënten
100 g wortel
2 bleekselderijstengels
1 kleine venkelknol
2 uien
2 teentjes knoflook
100 g knolsselderij
50 g zongedroogde tomaatjes
1 bosje basilicum (30 g)
1 bosje bladpeterselie (20 g)
150 g zout

Extra nodig
Een blender

Benodigdheden
Stap 1: Maak alle groenten schoon en snijd in stukken. Pureer ze samen met de zongedroogde tomaten, kruiden en zout tot een dikke pasta in de keukenmachine.
Stap 2: Bewaar de pasta in glazen potten.

Heb jij de groentebouillonpasta gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

5 Reacties

Even een vraagje, volgens mij gaat er teveel zout in de groentebouillon Pasta,of zie ik dat verkeerd.

12:05 19 januari 2024

Hi Cilia , Dat klopt. In de meeste bouillons zit een hoop zout. Ook in de kant en klare blokjes, alleen daar zitten ook nog eens een hoop E-nummers en dierlijke vetten/ingrediënten in. Deze bouillon bevat dan wel zout, maar is 100% vegan, zonder E nummers dus wel gezonder dan de blokjes :-)

12:05 19 januari 2024

Hi Eke, super! Hoeveel gebruik je in een liter soep? Groet Petra

12:05 19 januari 2024

Hoe lang is dit houdbaar? Is het anders ook in te vriezen?

12:05 19 januari 2024

Hi Cindy, De bouillon is in de koeling wel een maand lang houdbaar door het zout dat erin zit. Hierdoor zullen de groente niet snel kunnen bederven.

12:05 19 januari 2024

Hoelang kan je deze pasta bewaren?

12:05 19 januari 2024

Hi tine, De pasta is in de koeling wel een maand lang houdbaar. Mede door de hoeveel zout dat erin zit. Hierdoor zijn de groente langer houdbaar :-)

12:05 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.