Tof nieuws: onze vaste gastblogger & kookexpert Eke van Koken met Kennis is nu ook op de vega toer en experimenteert erop los met pérfecte vega recepten. Daar worden wij gelukkig van! Zo ook van deze homemade linzenburgers. YUM!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1: Laat voor de linzenburgers de linzen uitlekken op een vergiet. Hak de peterselie en bieslook fijn en doe de peterselie samen met de linzen, gehakt, kaas, bloem en ei in een kom. Prak het met een vork tot een samenhangend deeg (of pureer in de keukenmachine). Vorm er met bloem bestoven handen 4 grote hamburgers van.
Stap 2: Bekleed de bodem van een koekenpan met bakpapier en bestrijk met de olie. Leg de burgers erop en bak ze op het bakpapier ± 8 min. Keer ze halverwege.
Stap 3: Meng de yoghurt met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster hierop de plakken brood. Snijd de ijsbergsla in repen en de tomaten en avocado in plakken. Beleg het brood met plakken sla, tomaat burger, avocado en yoghurtsaus. Dek af met een 2e snee brood. Serveer de rest van de saus er los bij.
Tip: Lekker met een frisse (kruiden)salade.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Ingrediënten
- 1 blikje linzen
- 10 g platte peterselie
- 10 g bieslook
- 170 g vegetarisch gehakt (1 verpakking)
- 100 g geraspte belegen kaas
- 4 el bloem + extra om te bestuiven
- 1 ei
- 2 el olie
- 150 g yoghurt + extra bieslook naar smaak
- 8 dikke plakken speltbrood
- ¼ krop ijsbergsla
- 2 trostomaten
- 1 avocado
Bereidingswijze
Stap 1: Laat voor de linzenburgers de linzen uitlekken op een vergiet. Hak de peterselie en bieslook fijn en doe de peterselie samen met de linzen, gehakt, kaas, bloem en ei in een kom. Prak het met een vork tot een samenhangend deeg (of pureer in de keukenmachine). Vorm er met bloem bestoven handen 4 grote hamburgers van.
Stap 2: Bekleed de bodem van een koekenpan met bakpapier en bestrijk met de olie. Leg de burgers erop en bak ze op het bakpapier ± 8 min. Keer ze halverwege.
Stap 3: Meng de yoghurt met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Verhit een grillpan op hoog vuur en rooster hierop de plakken brood. Snijd de ijsbergsla in repen en de tomaten en avocado in plakken. Beleg het brood met plakken sla, tomaat burger, avocado en yoghurtsaus. Dek af met een 2e snee brood. Serveer de rest van de saus er los bij.
Tip: Lekker met een frisse (kruiden)salade.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
niet erg vega met geraspte belegen kaas!
12:06 19 januari 2024Wel vegetarisch, als je gebruik maakt van biologische plantaardig gestremde kaas :-) Of als je stremsel geen probleem vindt natuurlijk...
12:06 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.