Hummus board met geroosterde wortels en gekarameliseerde ui
Karlijn Swaen

Hummus board met geroosterde wortels en gekarameliseerde ui

maandag 02 juni 2025
Naar recept
Snack
Mediterraans
Met dit hummus board hoef je niet te kiezen tussen lekker en gezond, want het is allebei! Perfect voor een gezellige avond met vrienden of als een heerlijke en voedzame lunch. En het beste van alles? Je kunt het helemaal aanpassen aan jouw smaak! Voeg je favoriete gegrilde groenten toe en speel met verschillende toppings om het nog lekkerder te maken. Wij kozen deze keer voor onze favoriete Hoemoes Tabouleh kruiden van Maza en maakten het af met geroosterde wortelen, gekarameliseerde ui en zongedroogde tomaten. Probeer het vandaag nog en maak indruk op je smaakpapillen en die van je vrienden en familie. Smakelijk eten!

Maza


Yes, let's talk Maza! Als je op zoek bent naar een feestje op je bord, dan is Maza absoluut de perfecte keuze. Hun assortiment van heerlijke en voedzame producten is niet alleen vegetarisch en veganistisch, maar ook nog eens vrij van kunstmatige kleurstoffen en aroma's.


En het beste van alles? Met smaken uit het verre oosten, komen de producten toch van Hollandse bodem! Zaandam om precies te zijn! Bij Maza snappen ze de kunst van smaken met elkaar mixen e matchen, waardoor ze een enorm breed assortiment aan hoemoes, falafel en groentespreads hebben. Dus of je nu een feestje voor één persoon of voor tien personen plant, Maza heeft alles wat je nodig hebt! 

Ingrediënten

25 minuten voorbereiden
10 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Voor de gekaramaliseerde rode ui

Om mee te dippen

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de wortel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de wortel 25 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin is geworden. 

Stap 2

Verhit ondertussen olie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui met een flinke snuf zout totdat deze glazig begint te worden. Bak nog 10 minuten op lage temperatuur. Voeg de witte wijnazijn en de suiker toe en bak nog 20 minuten op lage temperatuur, waarbij je regelmatig roert. Bereid het Libanees brood volgens de instructies op de verpakking en scheur in grove stukken.

Stap 3

Verdeel de Hoemoes Tabouleh kruiden over een grote serveerplank of bord, en verdeel hierover de zongedroogde tomaat, peterselie, gekarameliseerde rode ui en gegrilde wortel. Serveer samen met het Libanees brood, de komkommer en de paprika.

Heb jij dit recept geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vind in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.