Ingrediënten
Voor 1 groot bord of 2 kleine
1 bakje hummus
1 bakje falafel
blikje kikkererwten (150 gram)
half bakje champignons
halve aubergine
1 el paprikapoeder
1 tl komijn
rucola (optioneel)
olie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden. Spoel de kikkererwten af en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel wat olie over de kikkererwten en kruid ze met paprikapoeder en komijn. Rooster de kikkererwten ongeveer 15 minuten in de oven en schep tussentijds even om. Snijd de aubergine en champignons in stukjes. Verwarm twee pannen met olie. Bak in een pan de aubergine en de champignons met eventueel wat paprikapoeder en komijn, en in de andere pan de falafel. Schep de hummus op een bord of bowl en verdeel hier vervolgens de falafel, kikkererwten en groenten over. Garneer eventueel met wat rucola.
Heb jij de hummus plate gemaakt? Deel dan jouw creatie op Instagram, Twitter of Facebook. We zijn benieuwd!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
We hebben hem gemaakt Chantal! Het was heerlijk dank je voor het recept.
12:04 19 januari 2024Wat fijn om te horen! :-)
12:04 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.