...

Indiase curry met zoete aardappel en romanesco

door | 21 aug 2019 | bloemkool, linzen, Recepten, sperziebonen, zoete aardappel

Print Friendly, PDF & Email

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor Indiase curry met zoete aardappel, romanesco en zoete aardappel!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 stuks Libanees flatbread
3 teentjes knoflook
1 rode ui
1 blikje tomatenpuree
1 bouillonblokje
800 g Romanesco bloemkool
600 g zoete aardappel
200 g sperziebonen
150 g linzen
800 ml kokend water
olijfolie

voor de specerijenmix
1 tl venkelzaad
1 tl fenegriek
1 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl kurkuma
1 tl zout
¼ tl chilipoeder

Bereidingswijze
1. Snipper de rode ui en fruit zachtjes aan in wat olie.
2. Doe de specerijen in een vijzel en stamp de zaadjes een beetje kapot. Voeg bij de ui en laat het vuur laag, het mag niet aanbranden.
3. Zet de waterkoker aan. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Spoel de linzen af in een vergiet. Hak de knoflook fijn.
4. Voeg als de ui echt goed glazig is de tomatenpuree en knoflook toe. Bak even zachtjes (!) mee zodat het zuur wat van de tomatenpuree gaat.
5. Voeg de zoete aardappel, linzen, het kokend water, bouillonblokje en zout toe. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes pruttelen.
6. Breek de romanesco bloemkool in zo klein mogelijke roosjes (snijd zo nodig de grotere in kwarten) en snijd wat overblijft aan steel in kleine stukjes. Voeg bij de curry en dek de pan goed af zodat het gaar kan stoven (het zal niet helemaal onder water staan).
7. Dop de sperziebonen, halveer en voeg bij de curry. Laat de curry vanaf dat de bloemkool erbij zit ca. 15-20 minuten pruttelen, tot bloemkool en boontjes gegaard zijn naar je smaak.
8. Warm intussen één Libanese flatbread per persoon op in een droge koekenpan en was de koriander. Bestrooi de curry met lekker veel koriander en doop het Libanese flatbread erin.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Indiase curry met zoete aardappel en romanesco
Published On
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 6 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Latest posts by Lauren Kreijger (see all)

2 Reacties

  1. Corine Flinterman

    Lees je titel van je recept nogmaals:

    Indiase curry met zoete aardappel, romanesco en zoete aardappel

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Corine, jemig wat stom! Ik weet niet hoe we dat gemist kunnen hebben Bij deze is het aangepast, dankjewel!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt