...

Indiase tandoori met bloemkool en paneer

door | 6 sep 2021 | aardappel, bloemkool, Groenteschotel, Recepten, Snel klaar, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag staat er een vegetarische Indiase tandoori met bloemkool en paneer op het menu. Ken jij deze curry al? Vaak is curry een gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je een currypasta hebt gemaakt, kun je toppings naar keuze toevoegen. Lekker gezond met veel groenten: curry!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
2 el tandoori currypasta (zie onderstaand recept of uit de winkel)
1 bloemkool
300 g aardappelen, geschild in blokjes
225 g paneer
400 ml kokosmelk
2 el zonnebloemolie

Voor de tandoori currypasta
1 el tamarindepasta
2 el tomatenpuree
2 teentjes knoflook, geperst
1 sjalot, fijngehakt
2 cm gember, geschild en geraspt
1 citroen, het sap
½ tl kaneel
1 tl kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen komijn

Bereidingswijze
1. Maak de currypasta door in een vijzel of keukenmachine alle ingrediënten fijn te malen, net zo lang tot de ingrediënten aan elkaar blijven plakken en er een pasta ontstaat.
2. Begin met het koken van de groenten. Zet twee pannen op met kokend water, één voor de bloemkool en één voor de aardappelen. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet af en zet apart.
3. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in de andere pan met kokend water in 5-8 minuten beetgaar. Giet af en zet apart tot later gebruik.
4. Verhit de olie in een wokpan. Wanneer deze is opgewarmd, voeg je currypasta toe. Pas op dat je de currypasta niet aanbakt. Voeg de kokosmelk na 3 minuten toe aan de pan met currypasta. Laat het geheel 5 minuten koken.
5. Snijd ondertussen de paneer in blokjes.
6. Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes samen met de blokjes paneer toe aan het curry-kokosmelk mengsel. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen op middelhoog vuur.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Indiase tandoori met bloemkool en paneer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
11stargraygraygraygray Based on 4 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

5 Reacties

  1. Maaike

    Wat kan ipv de paneer als je t vegan wil maken?

    Antwoord
    • Loes

      Ik heb tofublokjes genomen en handje noten erbij. Tofu heb ik even in de curry laten marineren

      Antwoord
      • Karlijn Swaen

        Hi Loes,

        Dit is een hele goede toevoeging! Wij weten zeker dat dit lekker gesmaakt heeft.

        Thanks voor deze tip,
        Karlijn

        Antwoord
  2. Charlotte

    Wat is onder?

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Charlotte, bedoel je de verwijzing naar het recept van de currypasta die eronder staat? Die staat namelijk onder de eerder genoemde ingrediënten. Veel kookplezier! Groetjes, Lieske

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt