Vandaag delen wij het recept voor belado terong: gebakken aubergine met een flinke hoeveelheid chilisaus. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de inspiratie uit onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel! Vandaag delen wij het recept voor urab sayuran salade én zelfgemaakte sambal! Wat heb je nodig? Voor 4 personen 150 g kool, in reepjes, geblancheerd 150 g spinazie 150 g sperziebonen, in stukken van 2,5 cm, geblancheerd 150 g taugé, geblancheerd 300 g geraspte kokosnoot, geroosterd 2 rode chilipepers, zaadlijsten verwijderd en gesneden 2 eetlepels gebakken uitjes Voor de dressing 2 eetlepels zonnebloemolie 4 eetlepels sambal 3 kaffir blaadjes, gehakt 1 eetlepel palmsuiker 40 g gember, schil verwijderd en geraspt zwarte peper naar smaak Voor de zelfgemaakte sambal 60 ml zonnebloemolie 100 g sjalot, geschild en gesneden 75 g knoflook, geperst 25 g rode chilipeper, fijngesneden 0,5 theelepel tamarindepasta Hoe maak je deze urab sayuran salade?
- Je begint met het maken van de sambal. Verhit olie in de pan, voeg sjalot en knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg chilipeper en tamarindepasta toe, fruit tot het mengsel mooi kleurt en kruidig ruikt. Blend dit mengsel tenslotte in de keukenmachine of in een vijzel. Zet apart.
- Meng in een kom de ingrediënten voor de dressing. Meng hier je zelfgemaakte sambal doorheen
- Meng in een andere kom meng je de groenten met de kokos.
- Meng de salade met de sambaldressing, garneer met de gebakken uitjes en serveer direct.
Smakelijk! Mama Makan - Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdam - www.mamamakan.com
Ben jij bij Mama Makan geweest?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer Indonesische recepten? Neem dan eens hier een kijkje!
Lees ook

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.