Heb jij trek in een gezonde en lekkere maaltijd vanavond? We got you! Indonesische gado gado is een van onze favoriete gerechten. Met lekker veel verse groenten en pindasaus, kan dit gerecht voor elk moment. Deze gado gado is licht, gezond en súper lekker! Uiteraard vinden wij het leuk om onze recepten te maken met een twist. Daarom voegen wij vandaag de Emping Salted van Go-Tan toe als topping! Een heerlijke crunchy notenchips, waardoor jij jouw kommetje echt niet meer kunt weerstaan! Benieuwd geworden? Lees snel verder.
Go-Tan
We kennen allemaal wel het Aziatische merk Go-Tan uit de supermarkten. Maar wist jij dat dit een ontzettend gepassioneerd familiebedrijf is? De familiestamboom heeft haar oorsprong in zowel Indonesië als China, wat resulteert in een smeltkroes van culinaire invloeden die het merk belichamen: A foodloving Asian family. Voor hen is koken, tafelen en praten over eten een belangrijk onderdeel van het leven. Volgens ons is gado gado ontzettend lekker met de Go-Tan Emping Salted. Een notenchips gemaakt van melindjonoten, volgens indonesisch familierecept. Daarnaast is deze notenchips ook nog eens volledig plantaardig!
Ingrediënten
voor vier personen
1 verpakking (90 g) Go-Tan Emping Salted
1 komkommer
400 g spitskool, in dunne reepjes
350 g pindasaus
250 g sperziebonen, gedopt
200 g witte rijst
125 g taugé
5 g koriander, fijngehakt
3 el seroendeng
zout
Zo maak je de Indonesische gado gado!
- Snijd de komkommer over de lengte door de helft en verwijder met een lepel de zaadlijsten, snijd vervolgens in plakjes.
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de sperziebonen in 12 minuten gaar in ruim kokend water met een snuf zout. Voeg na 7 minuten de spitskool toe en kook deze voor 5 minuten mee. Giet af en zet apart. Blancheer de taugé kort.
- Warm de pindasaus even kort op in een steelpan.
- Verdeel de rijst over de borden en verdeel vervolgens de sperziebonen, spitskool, komkommer en de taugé hierover heen. Schep hier een lepel van de warme pindasaus op en garneer met de koriander en de seroendeng. Verkruimel hier tenslotte een flinke hand Go-Tan Emping Salted overheen. De rest van de zak kun je natuurlijk als snack gebruiken. Eet smakelijk!
TIP!: Met de twee nieuwe vegetarische Asian Dressings van Go-Tan, kan iedereen aan tafel zijn eigen twist geven aan een gerecht. Gebruik het bijvoorbeeld als dressing om de komkommer meer smaak te geven! Of serveer een klein bakje frisse salade naast het gerecht en top dat af met een kant-en-klare Asian Dressing. De dressings zijn 100% natuurlijk en verkrijgbaar in de smaken Sriracha Lime en Teriyaki Sesam! Natuurlijk ook lekker bij andere gerechten, zoals bijvoorbeeld een pokébowl!
Wat zou jij, naast deze Indonesische gado gado, maken met de Go-Tan Emping Salted? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Wat wordt toch bedoeld met: sperziebonen gedopt?
Ook las ik ergens snijbonen gedopt…….
Doperwten: ja, Tuinbonen: ja, en zo meer, maar sperziebonen, ik weet niet hoe en waarom ik ze zou doppen.
Hi Friedi,
Interessant al die bonen!
De meeste mensen vinden gedopte sperziebonen lekkerder, vandaar.
En een handige tip als je ze nou toch wilt doppen:
Pak een volle hand sperziebonen en plaats alle onderkanten gelijk op de snijplank. Dit doe je door een beetje te schudden, net zoals je met papier doet als je alles recht wilt hebben. Leg ze vervolgens plat op de snijplank en hak de punten er met een groot mes van af.
Liefs,
Bibian