Vandaag delen wij het recept voor gado gado: een typisch Indonesische salade van geblancheerde en gestoomde groenten met gekookte eieren, gebakken tofu en tempeh geserveerd in pindasaus. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we inspiratie van onze favoriete restaurants gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Indonesische keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op bij Mama Makan. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op de Indische rijsttafel! Wat heb je nodig? Voor 4 personen (als bijgerecht) 150 g kool, in stukken van 1,5 cm, geblancheerd 150 g spinazie, in stukken van 2,5 cm 150 g sperziebonen, in stukken van 2,5 cm 150 g tauge 2 eieren, gekookt 50 g tofu, gebakken 3 theelepels sjalot, gebakken Voor de pindasaus 300 g pinda, zonder vel 200 g cashews 20 ml limoensap 15 g citroengras 20 g knoflookpasta 40 g sjalotpasta 500 ml water 10 g zout 50 g zonnebloemolie 30 g palmsuiker 20 g rode chilipasta 50 ml ketjap manis Hoe maak je gado gado?
- Bak de noten tot deze goudbruin zijn, en stamp ze tot een pasta in een vijzel of keukenmachine.
- Verwarm de olie in de pan, bak de kruiden, chilipasta en gekneusd citroengras tot het gaat geuren.
- Voeg de palmsuiker, notenpasta en water toe aan het kruidenmengsel. Zet het vuur lager en laat langzaam inkoken. Voeg limoensap toe.
- Meng de groenten in de saus en garneer met de gebakken sjalot. Serveer direct.
Smakelijk! Mama Makan - Spinozastraat 61, 1018 HJ Amsterdam - www.mamamakan.com
Ben jij bij Mama Makan geweest?
Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie op de website, Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Op zoek naar meer Indonesische recepten? Neem dan eens hier een kijkje!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Er zitten eieren in het recept. Het is dan ook niet vegan zoals aangegeven staat.
11:58 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Het is lekkerder om de tofu te marineren, nadat je er veel vocht uitgeperst hebt, in een ketjap-sambal-trassi marinade. Dat na een paar uur gaarkoken. Sommige dingen in de indische keuken een dag van tevoren al voorbereiden. Dit is er een onderdeel daarvan.
11:58 19 januari 2024Hoi Ernstjan, goede tip! Wij doen dit zelf ook vaak :-) Groetjes, Lieske
11:58 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.