Vegan ramen salade
Daniëlle van Kampen

Vegan ramen salade

woensdag 07 april 2021
Uit het kookboek Vegan JapanEasy van Tim Anderson delen wij een heerlijk plantaardig recept voor een Japanse ramen salade. Plantaardig koken wordt steeds meer de normale gang van zaken bij mensen thuis en dat klinkt ons als muziek in de oren! Heb jij wel zin in een Japanse ramen salade voor op het menu vanavond? Het recept vind je hier! Ben je ook benieuwd naar andere recepten uit dit kookboek? Lees dan onze review van Vegan JapanEasy!

Ingrediënten
Voor 4 porties vegan ramen
100 g cherrytomaten, gehalveerd
1 el sojasaus
2 tl fijne suiker of rietsuiker
1 tl sesamolie
100 g gemengde salade
1/2 komkommer, in lange dunne repen
2 wortels, in lange dunne repen
4 porties ongekookte ramennoedels
240 ml sesamdressing verdund met wat water en zout of sojasaus
2 avocado's, in plakjes van ongeveer 3 mm dik
paar snufjes sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schep de cherrytomaten om met de sojasaus, suiker en sesamolie. Leg ze op een bakplaat en bak de tomaten 20 minuten tot ze een beetje uitgedroogd en bruin zijn. Laat ze afkoelen en schep ze door de saladeblaadjes, komkommer en wortel.

  2. Breng een grote pan water aan de kook. Kook de ramen iets langer dan beetgaar (de noedels worden flink wat steviger als je ze laat afkoelen), giet af en spoel ze heel goed af onder de koude kraan - ze moeten helemaal koud zijn en zo min mogelijk zetmeel bevatten. Laat goed uitlekken en schep ze in een schaal door de dressing.

  3. Verdeel de noedels over borden of kommen, schenk het restje dressing uit de schaal erover en garneer met de salade, avocado en het sesamzaad.


Heb jij deze vegan ramen salade ook gemaakt? Of een ander vegan recept uit het kookboek Vegan JapanEasy? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Vegan JapanEasy
Tim Anderson
Uitgever: Good Cook
ISBN: 99789461432483
Prijs: €25,95


 

 

 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.