Print Friendly, PDF & Email

Vega(n) kookboeken worden steeds populairder, en in dat lijstje mag het kookboek Vegan JapanEasy van Tim Anderson zeker niet ontbreken. Tim Anderson ontwikkelde meer dan 80 Japanse recepten die plantaardig zijn. Zonder vervangers of tekortkomingen op het gebied van smaak zodat je de Japanse keuken op z’n best leert kennen. Ontdek de eenvoud van de plantaardige Japanse keuken met een klassieker als groentetempura of juist een modern gerecht zoals de bloemkoolkatsu. Ben je benieuwd naar dit kookboek? Lees dan hier onze review!

De traditionele keuken
De Japanse keuken geeft bij veel mensen de indruk dat het vooral uit vette vis en andere dierlijke producten bestaat. In tegendeel! Over het algemeen zijn er veel Japanse gerechten die geschikt zijn voor de plantaardige eter. En zelfs door wat kleine aanpassingen kan je veel vlees- en visgerechten omtoveren tot vegan vriendelijke maaltijd. Tim Anderson is zelf geen veganist, maar hoe hij het zelf zegt “niet officieel maar per ongeluk vegan”. Door zijn verhuizing naar Japan en zijn toenmalige vegetarische vriendin is Tim destijds geïnspireerd om meer vegetarisch en veganistisch te gaan koken.

Lay-out
Vegan JapanEasy is een fantastisch kookboek van zowel de buiten- als binnenkant! Door de gouden graphic op de cover valt het boek erg op en geeft het een ware Japanse look en feel. Visueel is de opmaak van het kookboek erg mooi gedaan, met name door de felle kleuren en fotografie komen de recepten goed tot hun recht. De afwisseling van recepten met informatieve hoofdstukken maakt dat het kookboek je aandacht blijft vasthouden. Fijn dat de nadruk wordt gelegd op hoe je bepaalde handelingen in de keuken moet uitvoeren en hoe je smaakmakers samenstelt voor gerechten.

Recepten
Het kookboek begint met een aantal handige en informatieve hoofdstukken, hoe je bijvoorbeeld gaat starten met koken, wat je kan vinden in een Japanse voorraadkast en hoe je Japanse rijst nu precies kookt. De recepten zijn onderverdeeld in basis smaakmakers & sauzen, snacks, kleine gerechten & bijgerechten, hoofdgerechten, hoofdgerechten met rijst & noedels en nagerechten & drankjes. Zo kan je van A tot Z een tour maken door de plantaardige Japanse keuken!

Al met al…
Vegan JapanEasy is een vegan kookboek dat je als plantaardige eter echt in je keuken of boekenkast moet hebben! Het is een gevarieerd receptenboek vol leuke en informatieve weetjes dat je laat verdiepen in de Japanse keuken. En daarnaast is het een prachtig kookboek om te zien!

Ben jij benieuwd geworden naar alle recepten in Vegan JapanEasy? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Vegan JapanEasy
Tim Anderson

Summary
REVIEW: Vegan JapanEasy
Article Name
REVIEW: Vegan JapanEasy
Description
Ontdek met Vegan JapanEasy de plantaardige Japanse keuken, een mix van traditionele gerechten en modern met veel smaak!
Author