Vandaag staat er vegetarische kimchi ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 verpakking (300 g) noedels
2 l groentebouillon
6 el Koreaanse chilipasta (gochujang)
4 el sojasaus
4 tl gember, geraspt
toppings:
1 ei, gepocheerd
200 g kimchi
150 g sperziebonen, in stukken van 4 cm
150 g broccoli, in roosjes
125 g taugé
Bereidingwijze
1. Zet een pan met water op het fornuis. Zet ook een schaal met ijswater neer. Wanneer het water in de pan kookt, blancheer je hierin de broccoli, sperziebonen en de taugé. Blancheer deze 2-3 minuten en plaats deze daarna direct in ijswater, dit stopt het kookproces. Zet apart.
2. Verhit ondertussen de bouillon. Wanneer de bouillon het kookpunt bereikt, zet je deze zachter. Op laag vuur voeg je de gember, sojasaus en Koreaanse chili-pasta toe. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
3. Pocheer ondertussen het perfecte ei. Hier zie je hoe je dit heel makkelijk zelf kunt doen.
4. Kook de noedels in dezelfde pan ongeveer 1 minuut. Kijk altijd even op de verpakking, de ene noedels zijn de andere niet en kunnen in kooktijd afwijken.
5. Serveer de ramen in een ruime kom, plaats hierin de noedels, kimchi, taugé, sperziebonen, broccoli en gepocheerde eieren. Giet de bouillon in de kom en serveer direct!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of op Instagram. Of laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt. We zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 verpakking (300 g) noedels
2 l groentebouillon
6 el Koreaanse chilipasta (gochujang)
4 el sojasaus
4 tl gember, geraspt
toppings:
1 ei, gepocheerd
200 g kimchi
150 g sperziebonen, in stukken van 4 cm
150 g broccoli, in roosjes
125 g taugé
Bereidingwijze
1. Zet een pan met water op het fornuis. Zet ook een schaal met ijswater neer. Wanneer het water in de pan kookt, blancheer je hierin de broccoli, sperziebonen en de taugé. Blancheer deze 2-3 minuten en plaats deze daarna direct in ijswater, dit stopt het kookproces. Zet apart.
2. Verhit ondertussen de bouillon. Wanneer de bouillon het kookpunt bereikt, zet je deze zachter. Op laag vuur voeg je de gember, sojasaus en Koreaanse chili-pasta toe. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
3. Pocheer ondertussen het perfecte ei. Hier zie je hoe je dit heel makkelijk zelf kunt doen.
4. Kook de noedels in dezelfde pan ongeveer 1 minuut. Kijk altijd even op de verpakking, de ene noedels zijn de andere niet en kunnen in kooktijd afwijken.
5. Serveer de ramen in een ruime kom, plaats hierin de noedels, kimchi, taugé, sperziebonen, broccoli en gepocheerde eieren. Giet de bouillon in de kom en serveer direct!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook of op Instagram. Of laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt. We zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hoi Lieke, deze kimchi ramen was lekker! Maar wel pittig, zelfs met 4 lepels gochujang. Misschien bedoelde je 6 theelepels ipv 6 eetlepels? Dat probeer ik de volgende keer.
11:58 19 januari 2024Hi Pien, Wat leuk om te lezen dat dit recept in de smaak viel! We bedoelen wel degelijk 6 eetlepels, maar dit kun je natuurlijk aanpassen naar eigen smaak. We hopen dat je nog vaak van dit recept geniet! Liefs, Karlijn
11:58 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.