Vandaag staat er miso ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak, waardoor je weinig kruiden hoeft te gebruiken. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
4 porties ramen noedels
2 liter paddenstoelen bouillon
2 eetlepels rode misopasta
2 eetlepels witte misopasta
2 theelepels gember, geraspt
1 grote of 4 kleine stuks paksoi, grof gesneden
200 g sugarsnaps
200 g taugé
4 bosui, gesneden
2 eieren, gekookt
Hoe maak je het?
- Breng de bouillon aan de kook. Zet ondertussen ook een pan met kokend water op het vuur en blancheer hierin de sugarsnaps en de paksoi.
- Zet het vuur van de bouillon laag en roer de miso en de gember door de bouillon heen. Laat de bouillon ongeveer 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Kook ondertussen de eieren in de pan waar je eerder de groenten in hebt geblancheerd. Voor zacht gekookte eieren is de kooktijd 4-5 minuten, voor hardgekookte eieren laat je deze 8 minuten koken. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water, dit stopt het kookproces en kun je straks de eieren makkelijker pellen. Pel en halveer de eieren.
- In de pan waar je de groenten geblancheerd hebt, kook je de noedels in 1 minuut gaar. Kijk voor de zekerheid ook even op de verpakking, niet alle noedels hebben dezelfde kooktijd.
- In een ruime kom plaats je de ramen noedels, paksoi, sugarsnaps, taugé, bosui en gehalveerde eieren. Giet hierover rustig de bouillon en serveer direct.
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!
0 reacties