Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels
Sanne Romp

Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels

vrijdag 02 december 2022
Voor de sobanoedels in dit gerecht heb je geen pastamachine nodig, alleen je handen! Wij hebben daarnaast nog zelf een Japanse bouillon gemaakt, maar mocht je wat minder tijd hebben dan kun je er altijd voor kiezen om een kant-en-klare paddenstoelenbouillon en kant-en-klare sobanoedels te gebruiken. Ga jij aan de slag met deze Japanse noedelsoep met zelfgemaakte sobanoedels, paksoi, paddenstoelen en broccoli?

Ingrediënten
voor 4 personen 
4 eieren
4 babypaksois, in stukken
3 stengels bosui, in ringen
400 g paddenstoelen, in kwarten
300 g broccoli, in stukken
1 el sesamzaad
1 tl chilivlokken
olijfolie
zout en peper

voor de bouillon
8 kruidnagels
4 limoenbladeren
2 stengels citroengras, gekneusd
2 l water
2 el misopasta
2 cm gember, in stukken

voor de sobanoedels
150 g boekweitmeel
75 g tarwemeel
140 ml warm water
maïzena
sesamolie

Bereidingswijze
1. Begin met het maken van een bouillon. Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de misopasta, in een grote kookpan en breng aan de kook. Doe de misopasta in een schaaltje, voeg een beetje van de bouillon toe en roer dit totdat het gemengd is. Voeg daarna dit mengsel weer toe aan de bouillon en laat dit 30 minuten koken.
2. Bereid ondertussen de sobanoedels. Meng het boekweitmeel en tarwemeel in een kom. Voeg het water toe en meng totdat er een deeg ontstaat. Kneed dit goed met je handen en duw aan met je knokkels tijdens het kneden, doe dit ongeveer 10 minuten. Als het deeg te veel plakt kun je nog wat tarwemeel toevoegen.
3. Nu kun je het deeg gaan uitrollen. Wrijf het deeg in met wat maïzena. Leg het daarna op je werkblad en begin met uitrollen, totdat je een plak krijgt van 50 bij 40 centimeter. Keer het deeg af en toe om en wrijf eventueel tussendoor nog in met wat maïzena om plakken te voorkomen. Snijd daarna lange repen (noedels) uit het deeg.
4. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 7 minuten gaar en laat de paksoi en broccoli de laatste 4 minuten meekoken. Haal de eieren en groente uit de pan, met een zeef en leg apart. Breng het water opnieuw aan de kook en voeg wat zout toe. Voeg dan de noedels toe en kook één minuut. Giet daarna af en voeg een scheutje sesamolie toe om plakken te voorkomen.
5. Verhit olijfolie in een wokpan op middelhoge temperatuur en bak hierin de champignons totdat ze geslonken zijn.
6. Proef de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel ook chilivlokken toe naar smaak. Giet de bouillon daarna door een zeef.
7. Begin dan met het opmaken van de borden. Doe wat noedels in iedere kom en voeg bouillon toe. Verdeel paksoi, broccoli en champignons over de kommen. Garneer met eieren, sesamzaad en bosui en serveer direct.

Staat dit gerecht vanavond bij jou op tafel? Laat ons weten hoe het gesmaakt heeft in een reactie via de website, op Instagram of via Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.