Japanse ramen met gemarineerde plantaardige kipstukcjes
Lieske van der Waals

Japanse ramen met gemarineerde plantaardige kipstukcjes

dinsdag 11 september 2018
Naar recept

Vandaag staat er Japanse ramen met plantaardige kipstukcjes op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen met gemarineerde plantaardige kipstukcjes!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Voor de gemarineerde plantaardige kipstukcjes:

Toppings:

Hoe maak je het?

Stap 1

Begin met het maken van de marinade. Dit doe je door de rijstazijn, sojasaus, steranijs, kruidnagels, rode peper, venkelzaad, gember, knoflook en honing te combineren. Marineer de plantaardige kipstukcjes in deze marinade. Laat dit minimaal 1 uur staan zodat de stukcjes de smaken van de marinade goed kunnen opnemen.

Stap 2

Breng de bouillon aan de kook.

Stap 3

Plaats ondertussen de knoflook, gember, sesamolie, zwarte miso, rode peper, tahin en rijstazijn in een keukenmachine of blender. Blend hier een gladde pasta van.

Stap 4

Verhit een pan met de olie en fruit hierin de pasta die je zojuist gemaakt hebt voor ongeveer 3 minuten. Voeg daarna ook de bouillon en de sojasaus toe aan de pan. Laat dit minimaal 30 minuten zachtjes sudderen.

Stap 5

Verhit ondertussen een koekenpan en bak hierin de gemarineerde kipstukcjes totdat deze een krokant laagje hebben.

Stap 6

Kook de noedels ongeveer 1 minuut in kokend water, laat ze uitlekken en verdeel over de kommen. Check wel altijd even de verpakking, de ene noedels zijn de andere niet.

Stap 7

Maak de borden op door de noedels in het midden van het bord te leggen met de spinazie, lente-ui, nori vellen en de mais. Giet hier voorzichtig de bouillon bij. Garneer met de nori vellen en zwarte sesamzaadjes. Naar smaak kun je nog sesam-olie, chili-olie, of hete rode saus toevoegen aan je ramen soep.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.