10 kant-en-klare producten die je heel makkelijk zelf thuis maakt!
Lieske van der Waals

10 kant-en-klare producten die je heel makkelijk zelf thuis maakt!

donderdag 15 oktober 2020
Wist je dat je heel veel kant-en-klare producten helemaal zelf kunt maken? Vervang je kant-en-klare voorraadkast producten één voor één: maak ze gewoon zelf thuis! Zelf currypasta en groentebouillonblokjes maken, ijs draaien of zuurkool inmaken is namelijk helemaal niet moeilijk. Of maak zelf notenpasta, kombucha, kokosroom, fetakaas of vegan (!) Parmezaan. Deze 10 kant-en-klare producten maak je heel makkelijk zelf thuis!

Zelf rode currypasta maken
  • 06 January 2018

Zelf rode currypasta maken

Curry kan je natuurlijk heel makkelijk maken met currypasta uit de supermarkt, maar hoe lekker is het als je het zelf hebt gemaakt

  • Chantal Meijer
Artikel bekijken


Homemade groentebouillonpasta
  • 09 November 2017

Homemade groentebouillonpasta

In plaats van zelf groentebouillon trekken - lees hier hoe - kan je er ook voor kiezen om groentebouillonpasta te maken

  • Eke Mariën
Artikel bekijken


IJs: basisrecept voor yoghurtijs
  • 03 June 2020

IJs: basisrecept voor yoghurtijs

Vandaag laten wij jullie kennismaken met het allernieuwste boek van Marleen Visser: IJs

  • Lauren Kreijger
Artikel bekijken


les-3-zelf-zuurkool-maken-met-meneer-wateetons/

Hoe maak je zelf thuis: feta kaas
  • 20 April 2019

Hoe maak je zelf thuis: feta kaas

Zuurdesembrood, augurken, kefir, kombucha, kaas en zuurkool

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken


Zelf vegan parmezaan maken
  • 20 January 2020

Zelf vegan parmezaan maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken

  • Lauren Kreijger
Artikel bekijken


Hoe maak je zelf thuis: kombucha
  • 23 March 2019

Hoe maak je zelf thuis: kombucha

Zuurdesembrood, augurken, kefir, kombucha, kaas en zuurkool

  • Lieske van der Waals
Artikel bekijken


Zelf vanille-kokosroom maken
  • 27 January 2020

Zelf vanille-kokosroom maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel van Emelie Holm leren wij hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kunt maken

  • Lauren Kreijger
Artikel bekijken


Zelf cashew-walnoten pasta maken
  • 11 February 2020

Zelf cashew-walnoten pasta maken

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige producten kan maken

  • Lauren Kreijger
Artikel bekijken


En mocht je je nou toch nog niet aan het zuurdesembrood gewaagd hebben, dan is dit het moment!

Hoe maak je zelf een zuurdesemstarter én zuurdesembrood?
  • 29 October 2016

Hoe maak je zelf een zuurdesemstarter én zuurdesembrood?

Het klinkt zo makkelijk… Het enige wat nodig is om een zuurdesembrood te bakken is meel en water

  • Isabel Boerdam
Artikel bekijken


Heb jij een of meer van deze recepten ook zelf gemaakt? Of een ander recept waar je trots op bent? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

 

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hoeveel van de groentebouillonbasis moet je gebruiken voor een liter soep?

11:41 19 januari 2024

Hi Elze, groentebouillonpasta bevat net als groentebouillonblokjes aardig wat zout. Het is dus altijd verstandig hier niet al te veel van te gebruiken. In het geval van de pasta zou ik kiezen voor ongeveer 2 koffielepels pasta (10 g) voor 1 liter soep. Laat je weten hoe die is geworden? :-)

11:41 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.