Kardemomcake met sinaasappel
Tessa Emmen

Kardemomcake met sinaasappel

dinsdag 31 oktober 2023
Stap binnen in de heerlijke wereld van 'Zoet zonder suiker'! Vandaag willen we graag ons geliefde recept met je delen: de heerlijke kardemomcake met sinaasappel. In de bakkerij van SUE is deze combinatie van frisse sinaasappel en kruidige kardemom een absolute hit. De keuken zal zich vullen met de heerlijke geuren terwijl je deze cake bereidt. De frisheid van de sinaasappel en het warme aroma van kardemom passen perfect bij elkaar. Het beste van alles is dat je jezelf op een aantal plakken kunt verwennen, want deze cake bevat geen toegevoegde suikers. Dus waar wacht je nog op?


Ingrediënten 


voor 10-12 plakken
1 sinaasappel, het rasp
245 g glutenvrije bloem
165 g amandelmelk
160 g amandelmeel
130 g kokosbloesemsuiker
100 g kokosolie, gesmolten
80 g kokosroom
75 g sinaasappelsap
10 g geschaafde amandelen, ter decoratie
½ el gemalen kardemom
2 tl appelciderazijn
2 tl baking soda
⅛ tl zout

 

Hoe maak je deze kardemomcake?



  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C hetelucht of 195 °C elektrisch. Vet een cakevorm in met kokosolie en bekleed met bakpapier.

  2. Meng in een kom de eerste 6 ingrediënten (kokosolie tot en met kokosbloesemsuiker) met een garde.

  3. Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar.

  4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel in de kom en meng tot een samenhangend geheel.

  5. Giet het mengsel in de cakevorm, bestrooi met de geschaafde amandelen en zet 40 minuten in de oven.

  6. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.


Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Zoet zonder suiker'. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Zoet zonder suiker
Bol.com | Libris
Kim Sue Palm
24,99 | Becht
ISBN 9789023017110



 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

euh er staat ‘bevat geen toegevoegde suikers’, maar kokosbloesemsuiker is gewoon suiker hoor en daar zit behoorlijk veel van in, in dit recept! In werkelijkheid bestaat kokosbloesemsuiker hoofdzakelijk uit suiker of saccharose (70-80%) en bevat 3-10% glucose en vrije fructose . Er is dus niks bijzonder aan kokosbloesemsuiker.

11:32 19 januari 2024

Hi Britt, Scherpe opmerking! Ik heb het even uitgezocht en kokosbloesemsuiker wordt wel minder snel opgenomen, waardoor je niet zulk pieken in je bloedsuikerspiegel krijgt zoals bij normale suiker :) Liefs, Bibian

11:32 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.