...

Kardemomcake met sinaasappel

door | 31 okt 2023 | Recepten, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Stap binnen in de heerlijke wereld van ‘Zoet zonder suiker‘! Vandaag willen we graag ons geliefde recept met je delen: de heerlijke kardemomcake met sinaasappel. In de bakkerij van SUE is deze combinatie van frisse sinaasappel en kruidige kardemom een absolute hit. De keuken zal zich vullen met de heerlijke geuren terwijl je deze cake bereidt. De frisheid van de sinaasappel en het warme aroma van kardemom passen perfect bij elkaar. Het beste van alles is dat je jezelf op een aantal plakken kunt verwennen, want deze cake bevat geen toegevoegde suikers. Dus waar wacht je nog op?

Ingrediënten 

voor 10-12 plakken
1 sinaasappel, het rasp
245 g glutenvrije bloem
165 g amandelmelk
160 g amandelmeel
130 g kokosbloesemsuiker
100 g kokosolie, gesmolten
80 g kokosroom
75 g sinaasappelsap
10 g geschaafde amandelen, ter decoratie
½ el gemalen kardemom
2 tl appelciderazijn
2 tl baking soda
⅛ tl zout

 

Hoe maak je deze kardemomcake?

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C hetelucht of 195 °C elektrisch. Vet een cakevorm in met kokosolie en bekleed met bakpapier.
  2. Meng in een kom de eerste 6 ingrediënten (kokosolie tot en met kokosbloesemsuiker) met een garde.
  3. Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar.
  4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel in de kom en meng tot een samenhangend geheel.
  5. Giet het mengsel in de cakevorm, bestrooi met de geschaafde amandelen en zet 40 minuten in de oven.
  6. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Zoet zonder suiker‘. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Zoet zonder suiker
Bol.com | Libris
Kim Sue Palm
24,99 | Becht
ISBN 9789023017110

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kardemomcake met sinaasappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

2 Reacties

  1. Britt

    euh er staat ‘bevat geen toegevoegde suikers’, maar kokosbloesemsuiker is gewoon suiker hoor en daar zit behoorlijk veel van in, in dit recept!
    In werkelijkheid bestaat kokosbloesemsuiker hoofdzakelijk uit suiker of saccharose (70-80%) en bevat 3-10% glucose en vrije fructose . Er is dus niks bijzonder aan kokosbloesemsuiker.

    Antwoord
    • Bibian Berkhout

      Hi Britt,

      Scherpe opmerking! Ik heb het even uitgezocht en kokosbloesemsuiker wordt wel minder snel opgenomen, waardoor je niet zulk pieken in je bloedsuikerspiegel krijgt zoals bij normale suiker 🙂

      Liefs,

      Bibian

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt