Stap binnen in de heerlijke wereld van ‘Zoet zonder suiker‘! Vandaag willen we graag ons geliefde recept met je delen: de heerlijke kardemomcake met sinaasappel. In de bakkerij van SUE is deze combinatie van frisse sinaasappel en kruidige kardemom een absolute hit. De keuken zal zich vullen met de heerlijke geuren terwijl je deze cake bereidt. De frisheid van de sinaasappel en het warme aroma van kardemom passen perfect bij elkaar. Het beste van alles is dat je jezelf op een aantal plakken kunt verwennen, want deze cake bevat geen toegevoegde suikers. Dus waar wacht je nog op?
Ingrediënten
voor 10-12 plakken
1 sinaasappel, het rasp
245 g glutenvrije bloem
165 g amandelmelk
160 g amandelmeel
130 g kokosbloesemsuiker
100 g kokosolie, gesmolten
80 g kokosroom
75 g sinaasappelsap
10 g geschaafde amandelen, ter decoratie
½ el gemalen kardemom
2 tl appelciderazijn
2 tl baking soda
⅛ tl zout
Hoe maak je deze kardemomcake?
- Verwarm de oven voor tot 175 °C hetelucht of 195 °C elektrisch. Vet een cakevorm in met kokosolie en bekleed met bakpapier.
- Meng in een kom de eerste 6 ingrediënten (kokosolie tot en met kokosbloesemsuiker) met een garde.
- Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar.
- Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel in de kom en meng tot een samenhangend geheel.
- Giet het mengsel in de cakevorm, bestrooi met de geschaafde amandelen en zet 40 minuten in de oven.
- Laat de cake volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Zoet zonder suiker‘. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Zoet zonder suiker
Bol.com | Libris
Kim Sue Palm
24,99 | Becht
ISBN 9789023017110
euh er staat ‘bevat geen toegevoegde suikers’, maar kokosbloesemsuiker is gewoon suiker hoor en daar zit behoorlijk veel van in, in dit recept!
In werkelijkheid bestaat kokosbloesemsuiker hoofdzakelijk uit suiker of saccharose (70-80%) en bevat 3-10% glucose en vrije fructose . Er is dus niks bijzonder aan kokosbloesemsuiker.
Hi Britt,
Scherpe opmerking! Ik heb het even uitgezocht en kokosbloesemsuiker wordt wel minder snel opgenomen, waardoor je niet zulk pieken in je bloedsuikerspiegel krijgt zoals bij normale suiker 🙂
Liefs,
Bibian