...

Kerst: hartige strudel met prei, zongedroogde tomaat en olijven

door | 28 nov 2019 | Feestdagen, prei, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Het kookboek Kerst is een must-have voor deze feestdagen! Dit boek, geschreven door Arno en Mireille van The Holy Kauw Company, staat boordevol makkelijke kerstrecepten en feestelijke ideeën voor Oud & Nieuw. Vandaag mogen wij een recept uit dit boek met jullie delen: hartige strudel met prei, zongedroogde tomaat en olijven!

Ingrediënten
Voor 6 personen
1 uur en 5 minuten bereidingstijd

2 uien, gesnipperd
750 g prei, in fijne ringen, gewassen
2 tenen knoflook, gehakt
75 ml balsamicoazijn
100 g zongedroogde tomaat, in reepjes
75 g zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
1 el fijngehakte oreganoblaadjes
50 g geroosterde hazelnoten, gehakt
100 g gesmolten roomboter
150 g feta, in kleine blokjes
zout en peper
8 vellen filodeeg

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en bak de uien en de prei circa 10 minuten op halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Blus af met balsamicoazijn en laat 1 minuut inkoken.
  2. Roer de zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven oregano en hazelnoten erdoor, breng op smaak met peper en zout en laat het groentemengsel afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  4. Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar in de lengte op een met bakpapier beklede bakplaat en laat voor de helft overlappen. Bestrijk het filodeeg met een beetje boter. Herhaal dit met de rest van het filodeeg zodat er lagen ontstaan.
  5. Schep de groenten in het midden van het deeg en verkruimel de feta erover. Sla de deegvellen van beide zijkanten naar binnen. Rol de strudel nu om zodat de naad onder ligt.
  6. Bestrijk de bovenkant met boter en zet de strudel 30 minuten in de oven tot hij knapperig en goudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt.
  7. Snijd de strudel in gelijke plakken en verdeel over 6 bordjes.

Tip!
Serveer een saus bij de strudel, bijvoorbeeld een mangocompote of een jus van gekarameliseerde uien.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Kerst gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Kerst
Arno van Elst, Mireille van Elst
Uitgeverij: Uitgeverij Snor
ISBN: 9789463140744
Prijs: €21.99

Summary
recipe image
Recipe Name
Kerst: hartige strudel met prei, zongedroogde tomaat en olijven
Published On
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt