Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op vier personen)! Vandaag als allerlaatste, een cadeautje voor bij de koffie: pistache rozenwater macarons. Lees je dit recept nu niet rondom de feestdagen? Ze zijn stiekem het hele jaar door erg lekker ;).
Ingrediënten
Voor
personen
Voor 20 stuks:
Botercrème vulling:
Hoe maak je deze pistache rozenwater macarons?
Stap 1
Verhit de oven voor tot 170⁰C. Maal de pistache fijn in de keukenmachine samen met de poedersuiker en kristalsuiker. Zeef de poedersuiker, kristalsuiker en gemalen pistachenoten door een fijne zeef in een schone kom. In een andere kom mix je de eiwitten. Dit kan zowel met een mixer of een keukenmachine met het mixer opzetstuk. Klop op hoge snelheid tot er een dik en luchtig schuim ontstaat. Voeg op dit punt ook het rozenwater toe. Schep een derde van het pistache mengsel doot het eiwitschuim. Vouw dit als het ware, als je gaat roeren veranderd de structuur en worden de macarons niet luchtig. Voeg weer een derde van het pistache mengsel toe en ga door tot het mengsel vermengd is en er glad en glanzend uitziet.
Stap 2
Tip! Voor het volgende gedeelte is het fijn om een spuitzak in huis te hebben. Is dit niet het geval werkt een hersluitbare verpakkingszak ook prima. Vul met mengsel en knip één hoekje van de zak en je kan aan de slag. Zet een paar kleine dotjes schuim op de bakplaat en ‘plak’ er een vel bakpapier op. Maak nu kleine, platte, gelijkmatige schijfjes van ongeveer 2 cm doorsnee. Laat de macarons 15 minuten onafgedekt staan. Bak de macarons hierna 8 minuten. De macarons zijn klaar als ze makkelijk van het bakpapier getild kunnen worden. Haal de bakplaat, als de macarons gaar zijn direct uit de oven. Zet apart en laat geheel afkoelen.
Stap 3
Terwijl de macarons afkoelen kan de vulling gemaakt worden. Maal de pistachenoten fijn en voeg hier de poedersuiker en boter aan toe. Mix tot er een glad mengsel ontstaat.
Stap 4
Spuit een dotje ter grootte van een doperwt op de platte kant van de helft van de macarons. Druk er een onbespoten macaron tegenaan en druk zachtjes aan. Laat ze op kamertemperatuur een uur opstijven.

Ga jij deze macarons maken voor bij de koffie maken?
Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn benieuwd.
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Hoi, ik heb een vraagje aangezien ik deze macarons wil maken. Als ik het rozenwater weg wil laten, moet ik dit dan vervangen met gewoon water of kan het er gewoon uit blijven? Ik hoor het graag! Thnx! Groetjes, Chrissie
12:11 19 januari 2024Hoi Chrissie, je kunt het rozenwater gewoon weglaten :-) Veel bakplezier!
12:11 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.