Kikkererwt pannenkoekjes met sesamzaadjes en gember
Isabel Boerdam

Kikkererwt pannenkoekjes met sesamzaadjes en gember

maandag 25 november 2013
Verrassend receptje voor de afwisseling! Pannenkoekjes gemaakt van kikkererwten met een hele speciale smaak dankzij de toevoeging van sesamzaadjes en gember. Het maken vergt enige stabiele zenuwen want ze hebben nogal de neiging om uit elkaar te vallen, maar eenmaal op het bord in combinatie met een frisse groene salade en de bijbehorende korianderyoghurt heb je jezelf weer eens verstelt doen staan.

Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoek:
blikje gekookte kikkerwten
4 bruine boterhammen, verkruimeld
2 eieren, losgeklopt
1 sjalotje
1 knoflookteen
bosje lenteui
gemberstronkje, geraspt
2 eetlepels sesamzaadjes
1 eetlepel sesamolie
handje grofgehakte koriander
zout en peper

Voor de korianderyoghurt:
1 grote kop yoghurt
1 grote hand verse koriander
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel mosterdzaadjes
1 theelepel honing
1 kleine knoflookteen, fijn gehakt
zout naar smaak

Hoe maak je deze kikkererwtpannenkoekjes?
Snij het sjalotje en de knoflookteen fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en laat het sjalotje en de knoflook fruiten tot het uitje glazig wordt. Zet opzij. Meng in een beslagkom de kikkererwten met de broodkruim van 3 boterhammen, de lenteui, de gemberrasp, de sesamzaadjes, de sesamolie, de losgeklopte eieren en de koriander. Voeg naar smaak zout en peper toe. Zet het geheel even in de koelkast.
Maak nu de koriander yoghurt om bij de pannenkoekjes te serveren: roer de koriander, de citroensap, de mosterdzaadjes, de honing, en de knoflook door de yoghurt, voeg zout toe en pas aan naar smaak. Zet de korianderyoghurt in de koelkast tot je gaat serveren.
Als laatste bak je de kikkerwtpannenkoekjes. Verhit hiervoor een flinke eetlepel olijfolie in een koekenpan, schep met een soeplepel twee hoopjes kikkererwtbeslag in de pan en druk ze plat zodat de kikkererwten uitgespreid zijn. Maak ze niet veel groter dan je vuist, want hoe groter ze zijn hoe makkelijker ze uit elkaar vallen. Strooi vervolgens wat van de overige broodkruimels op de pannenkoekjes en laat ze op middelhoog vuur even bakken tot de onderkant goudbruin is. Draai de pannenkoekjes om en laat de andere kant ook goudbruin kleuren. Serveer met de korianderyoghurt en een frisse groene salade

Bron: Love and Lemons. Respect voor dit prachtige kookblog!

2 Reacties

Kikkererwten pannenkoeken zien er heerlijk uit,doch met tarwe intolerantie weer moeilijk te verteren. Is er een alternatief voor de tarwebloem? Groetjes, Mimi

12:23 19 januari 2024

Hoi Maggy, in principe kan je ook een andere tarwe-vrij alternatief kiezen, ik verwacht dat als je bijvoorbeeld boekweitmeel of rijstmeel gebruikt het recept hetzelfde werkt. Groetjes, Lieske

12:23 19 januari 2024

dank jullie wel voor de inspiratie om volwaardige maaltijden te maken op basis van groenten!

12:23 19 januari 2024

Leuk om te horen Gerry!

12:23 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.