We love kimchi! Gefermenteerd eten is erg goed voor jou en je darmen! Vezels en mineralen nemen toe door het fermentatieproces en bovendien wordt door dit proces probiotica gevormd. Onlangs maakten wij onze eigen kimchi recept. Een super leuk proces, maar wel erg tijdrovend. Wil je het sneller hebben? Dan kun je het tegenwoordig gewoon in de winkel kopen! Dit keer delen wij een recept voor kimchi-pannenkoeken uit onze eigen kookboek ‘De Vega Atlas‘. Lees snel verder!
De Vega Atlas
Na de ‘Vegabijbel’ hebben wij onze reeks kookboeken uitgebreid met nog een fantastisch kookboek: De Vega Atlas. Een kookboek vol wereldse gerechten, uiteraard geheel vegetarisch gemaakt. Zo kun je met dit kookboek Afrikaanse recepten maken, maar denk ook aan de Scandinavische landen. Een kookboek voor iedereen dus! Wat wij zo leuk vinden is dat dit kookboek de voorpret voor je volgende vakantiebestemming nog leuker kan maken! Heb jij dit kookboek al in je bezit?
Ingrediënten voor de kimchi-pannenkoeken
voor vier kimchi-pannenkoeken
3 bosuien, in dunne ringen
400 g vegan kimchi, inclusief vocht
350 g bloem
300 ml koud water
2 el sesamzaadjes
1 tl suiker
zonnebloemolie
peper en zout
voor de komkommersalade
2 komkommers, in blokjes
2 bosuien, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 el rijstazijn
1 el sojasaus
1 el geroosterde sesamolie
1 el sesamzaadjes
1 tl zout
1 tl agavesiroop
optioneel: 1 tl chilivlokken
Bereidingswijze
1. Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster alle sesamzaadjes, zowel voor de kimchi-pannenkoeken als de komkommersalade, goudbruin. Schud de pan regelmatig zodat de sesamzaadjes gelijkmatig verkleuren. Haal van de warmtebron en zet opzij.
2. Maak in de tussentijd de komkommersalade. Meng hiervoor de komkommers met het zout in een kom, laat dit 20 minuten staan en verwijder daarna het overtollige vocht en dep de komkommers droog. Voeg de rest van de ingrediënten voor de komkommersalade toe aan de kom en roer goed door. Voeg eventueel meer of minder chilivlokken toe naar smaak. Garneer met sesamzaadjes en zet opzij.
3. Zeef de bloem en de suiker in een mengkom. Voeg het water toe en roer alles met een garde goed door tot een glad beslag. Roer ook de kimchi en de helft van de bosuien door het beslag. Is het beslag heel dik? Voeg een extra eetlepel water toe.
4. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan op hoge temperatuur en voeg 1/4 van het beslag toe. Spreid het beslag met de bolle kant van een lepel uit tot aan de rand. Laat het geheel 20 seconden op hoge temperatuur bakken en verlaag dan de temperatuur.
5. Bak de pannenkoek 4-5 minuten totdat deze goudbruin kleurt en draai de pannenkoek om. Verhoog de temperatuur gedurende 20 seconden, verlaag dan weer de temperatuur en bak de kimchi-pannenkoek 5 minuten totdat ook deze andere zijde goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal tot het beslag op is.
6. Verdeel de pannenkoeken over de borden, garneer met de overgebleven bosui en de geroosterde sesamzaadjes. Serveer met de komkommersalade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept uit ‘De Vega Bijbel‘ geprobeerd? Of heb je een ander favoriet recept? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Fotografie: Sven Benjamins
Styling: Nicole de Werk
De Vega Atlas
Isabel Boerdam
€35 | Uitgeverij Carrera
9789048861446
0 reacties