Klassiek paasbrood met amandelspijs uit de Airfryer
Isabel Boerdam

Klassiek paasbrood met amandelspijs uit de Airfryer

maandag 15 april 2019
Een paastafel zonder paasbrood is natuurlijk niet compleet. Wij gingen de uitdaging aan en maakten ons eigen paasbrood met amandelspijs, maar dan uit de Airfryer XXL! Zelf brood bakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en het resultaat is super feestelijk. Vandaag delen wij het recept voor paasbrood met amandelspijs!

Ingrediënten
Voor 1 paasbrood:
500 g patentbloem
300 ml melk
200 g rozijnen
30 g roomboter, om kamertemperatuur
20 g suiker
15 g gist
1 ei
1 citroen, de rasp
1 el kaneel
5 gram zout
optioneel: poedersuiker

Voor 250 gram spijs:
150 g blanke amandelen
150 g kristalsuiker
1 citroen, de rasp
1 ei

Extra benodigdheden:
Philips Airfryer XXL Bakmeesterset



Bereidingswijze

Voor de amandelspijs:

  1. Doe de blanke amandelen in de keukenmachine en maal fijn.

  2. Voeg de kristalsuiker, citroenrasp en het ei toe aan de keukenmachine en maal opnieuw totdat er een bal vormt.

  3. Wikkel de bal in vershoudfolie en laat minimaal 5 uur rusten*.


*Tip! Je kan de spijs maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren of 3 maanden in de vriezer.

Voor het brood:



  1. Wel de rozijnen minimaal 2 uur van tevoren in water.

  2. Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg hier de helft van de suiker aan toe. Voeg ook de kaneel en het zout toe aan de beslagkom en roer alles goed door elkaar.

  3. Verwarm de melk in een steelpan, maar zorg ervoor dat de melk niet begint te koken. Zet wanneer de melk warm is de warmtebron uit en voeg vervolgens het gist en de overgebleven helft van de suiker toe aan de melk. Roer goed door elkaar. Laat dit mengsel 10 minuten staan.

  4. Voeg de rozijnen en de melk toe aan het deeg en kneed alles goed door elkaar. Dit kun je ook heel makkelijk in de keukenmachine doen.

  5. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg dit samen met het ei en de citroenrasp toe aan het deeg en kneed vervolgens de boter door het deeg.

  6. Laat het deeg 1,5 uur rijzen onder een vochtige doek.

  7. Kneed de amandelspijs soepel en vorm een rol. Bestrooi je werkblad met bloem en rol het brooddeeg uit tot deze een dikte heeft van 2 cm. Leg de spijsrol in het midden van het brooddeeg en vouw het deeg over de spijs. Leg het brood met de vouwkant naar onder, in de Philips Airfryer XXL Bakmeesterset accessoire.

  8. Laat het deeg nog 30 minuten om een warme plek rijzen in het mandje.

  9. Verwarm de Philips Airfryer XXL voor op 160°C.

  10. Bak het paasbrood 30-35 minuten in de Airfyer XXL.

  11. Laat het paasbrood afkoelen, haal het uit de Bakmeesterset en bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren. Snijd het brood in plakken. Smakelijk!


Heb jij dit klassieke paasbrood gemaakt?

Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Heb jij een airfryer maar ben je benieuwd naar meer inspiratie voor recepten? In dit artikel vertellen we je onze favoriete airfryer kookboeken voor vegetariërs.

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

3 Reacties

De rozijnen komen niet voor in de werkwijze!

11:52 19 januari 2024

Hoi Marc, je hebt helemaal gelijk, scherp! Dankjewel :-) Ik heb de rozijnen toegevoegd in de bereidingswijze. Groetjes, Lieske

11:52 19 januari 2024

yay lekker

11:52 19 januari 2024

Sam sengers en Karin oomen stawinski, dat zou echt zo waanzinnig zijn. Kan ik heel veel lekkers bakken voor iedereen❤️

11:52 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.