...

Klassiek paasbrood met amandelspijs uit de Airfryer

door | 15 apr 2019 | Adv, Borrel, Brood, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Een paastafel zonder paasbrood is natuurlijk niet compleet. Wij gingen de uitdaging aan en maakten ons eigen paasbrood met amandelspijs, maar dan uit de Airfryer XXL! Zelf brood bakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en het resultaat is super feestelijk. Vandaag delen wij het recept voor paasbrood met amandelspijs!

Ingrediënten
Voor 1 paasbrood:
500 g patentbloem
300 ml melk
200 g rozijnen
30 g roomboter, om kamertemperatuur
20 g suiker
15 g gist
1 ei
1 citroen, de rasp
1 el kaneel
5 gram zout
optioneel: poedersuiker

Voor 250 gram spijs:
150 g blanke amandelen
150 g kristalsuiker
1 citroen, de rasp
1 ei

Extra benodigdheden:
Philips Airfryer XXL Bakmeesterset

Bereidingswijze

Voor de amandelspijs:

  1. Doe de blanke amandelen in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Voeg de kristalsuiker, citroenrasp en het ei toe aan de keukenmachine en maal opnieuw totdat er een bal vormt.
  3. Wikkel de bal in vershoudfolie en laat minimaal 5 uur rusten*.

*Tip! Je kan de spijs maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren of 3 maanden in de vriezer.

Voor het brood:

  1. Wel de rozijnen minimaal 2 uur van tevoren in water.
  2. Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg hier de helft van de suiker aan toe. Voeg ook de kaneel en het zout toe aan de beslagkom en roer alles goed door elkaar.
  3. Verwarm de melk in een steelpan, maar zorg ervoor dat de melk niet begint te koken. Zet wanneer de melk warm is de warmtebron uit en voeg vervolgens het gist en de overgebleven helft van de suiker toe aan de melk. Roer goed door elkaar. Laat dit mengsel 10 minuten staan.
  4. Voeg de rozijnen en de melk toe aan het deeg en kneed alles goed door elkaar. Dit kun je ook heel makkelijk in de keukenmachine doen.
  5. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg dit samen met het ei en de citroenrasp toe aan het deeg en kneed vervolgens de boter door het deeg.
  6. Laat het deeg 1,5 uur rijzen onder een vochtige doek.
  7. Kneed de amandelspijs soepel en vorm een rol. Bestrooi je werkblad met bloem en rol het brooddeeg uit tot deze een dikte heeft van 2 cm. Leg de spijsrol in het midden van het brooddeeg en vouw het deeg over de spijs. Leg het brood met de vouwkant naar onder, in de Philips Airfryer XXL Bakmeesterset accessoire.
  8. Laat het deeg nog 30 minuten om een warme plek rijzen in het mandje.
  9. Verwarm de Philips Airfryer XXL voor op 160°C.
  10. Bak het paasbrood 30-35 minuten in de Airfyer XXL.
  11. Laat het paasbrood afkoelen, haal het uit de Bakmeesterset en bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren. Snijd het brood in plakken. Smakelijk!

Heb jij dit klassieke paasbrood gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
Recipe Name
Klassiek paasbrood met amandelspijs uit de Airfryer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

4 Reacties

  1. Marc Ogiers

    De rozijnen komen niet voor in de werkwijze!

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Marc, je hebt helemaal gelijk, scherp! Dankjewel 🙂 Ik heb de rozijnen toegevoegd in de bereidingswijze. Groetjes, Lieske

      Antwoord
  2. fenna

    yay lekker

    Antwoord
  3. Emmily walraven

    Sam sengers en Karin oomen stawinski, dat zou echt zo waanzinnig zijn. Kan ik heel veel lekkers bakken voor iedereen❤️

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt